EBTO yaptığı açıklamada, İzmir'de bir Aile Sağlık Merkezinde doktor ve sağlık emekçilerine yönelik saldırıyı kınayarak sağlıkta şiddete son bulmasını istedi.

“Artık bu şiddete dayanamıyoruz. Bu şiddeti anlamıyoruz” diyen Eskişehir-Bilecik Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. M. Akif Aladağ, “ Her gün hekimlik pratiğinde, yapamayacağımız isteklerle yüz yüze gelmekten, hastalarımıza zarar verecek istekleri yapmadığımız için sözlü ve fiziksel şiddete uğramaktan bıktık. Hastalarımız ve biz aynı taraftayız. Bizler hastalarımızın iyileşmesini, sağlıklı yaşamalarını istiyoruz. İşimizi yaparken kurallara uygun çalışmak, hastamıza yeterli zaman ayırmak istiyoruz” dedi.

Sağlık ve şiddetin aynı ortamda olamayacağını kaydeden Dr. Aladağ şunları söyledi:

 “ Bu yüzden; sağlık ortamlarını şiddet ortamlarına çevirenlerin caydırıcı cezalar alması gerekmektedir. TTB’nin ‘Sağlıkta Şiddeti Önleme’ yasasının bir an önce kanunlaşmasını talep ediyoruz. Elbette biliyoruz ki bu yasa ile her şey çözülmeyecek. Ancak giderek artan şiddete karşı en acil tedbir yasanın hemen çıkarılması ve sonra sağlıkta şiddeti artıran koşulların düzeltilmesi için bizlere kulak verilmesidir.

Çalışma ortamlarımızda huzurla çalışabilmemiz, hastalarımızın sağlığını da olumlu etkileyecektir. Hastalarımıza yeterli zamanı ayırabildiğimiz, saygı ve sevgi dolu sağlık alanları yaratabileceğimize inancımız tamdır.

İzmir’de şiddete uğrayan arkadaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletirken, tekrarlamak istiyoruz: Acil olarak ‘Sağlıkta Şiddeti Önleme Yasamızı’ istiyoruz.”

Editör: TE Bilişim