Eskişehir’de sağlık çalışanları Afrin’e yönelik düzenlenen Zeytin Dalı Harekatına destek verirken, Türk Tabipler Birliği’ne (TTB) tepki gösterdiler.

Eskişehir’de sağlık çalışanları Afrin’e yönelik düzenlenen Zeytin Dalı Harekatına destek verdi. Sağlık Müdürlüğü önünde toplanan Sağlık Sen, Sağlık Der, Sağlık ve Medeniyet Derneği, Tüm Acil Tıp Teknisyeni ve Paramedik Derneği, Paramedik ve Hastane Öncesi Acil Tıp Derneği temsilcileri kahraman Mehmetçiğin yanında olduklarını söylediler. Basın açıklamasında Terör Taraftarlar Birliği’ni Kınıyoruz yazılı pankart dikkat çekerken, ‘Savaş bir halk sağlığı sorunudur' yönündeki açıklamalarından dolayı Türk Tabip Birliği’ne tepki gösterildi. Türk Tabipler Birliği’nİ kınamak amaçlı hazırlanan zeytin dallarıyla süslü silah çelenkteki ‘T’ yazısı Sağlık Sen İl Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal tarafından söküldü.

MUMCU: MİNNETTARIZ

Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Ali Mumcu her zaman göreve hazır olduklarını ifade ederek, “Ülkemizin güney sınırında emperyalist-siyonist Amerika’nı PKK artığı PYD-YPG denen eli kanlı terör örgütünün himaye ederek hemen yanı başımızda sözde bir devletçik kurdurma çabasında olduğuna hepimiz şahidiz. Buradan tüm dünyaya haykırıyoruz Ülkemizin bölünmez bütünlüğüne kastedecek, milletimizi huzursuz edecek, geleceğimizi tehdit edecek hiçbir çapulcuya, anarşiste, teröriste, haine kalleşçe pabuç bırakacak değiliz, gerekirse canımızla, kanımızla ecdadımızın bu vatan topraklarını koruduğu gibi ülkemizi korumaya hazırız.  Mehmetçiklerimiz gerek sınırda gerekse sınır ötesinde Afrin bölgesinde  canını ortaya koyarak bedenini vatanı için sipere ederek şehadete koşuyorsa şu anda orada o bölgede hekiminden hemşiresine, acil tıp teknisyeninden sağlık memuruna yüzlerce arkadaşımız da askerlerimizin yanı başında aynı havayı teneffüs ederek vatan savunmasından çok önemli görevleri yerine getiriyorlar. Sınır bölgesinde fedakarca görev yapan tüm sağlık çalışanlarımıza minnettarız” dedi.

TERÖR TARAFTARLAR BİRLİĞİ TARAFI HALİNE GELDİLER

Mumcu, Türk Tabipler Birliğinin ‘Savaş bir halk sağlığı sorunudur' yönündeki açıklamasına tepki göstererek şunları söyledi: “Türkiye sevdalısı sağlık çalışanları olarak vatan sevgisi imamdandır diyerek en gür sesimizle haykırıyoruz. Gerekiyorsa hemen yarın buradaki tüm sağlık çalışanları olarak ve arkamızda  temsil ettiğimiz yarım milyon sağlık çalışanı olarak gerek sınırda gerek sınır ötesinde gerekse Afrin’de seve seve görev almaya hazırız. Mehmetçiklerimizin yanında olmaya hazırız.  O yüzden bugüne kadar terör saldırılarında hayatını kaybeden sivil vatandaşlarımızla ve şehitlerimizle ilgili ağzını bıçak açmayan adında Türk olmasına rağmen Terör Taraftarlar Birliği haline gelen terör sevici bazı sözde sivil toplum örgütlerinin zırvaladığı gibi ‘savaş bir halk sağlığı sorunudur, barış iklimine sahip çıkmak’ gibi mesajlarla terörle mücadele ortamında teröristlere can suyu olmaya çalışanlara inat Türk silahlı kuvvetlerimizin bu onurlu mücadelesine devam diyoruz. ”

KÖKSAL T’Yİ SÖKTÜ

Daha sonra söz alan Sağlık Sen Eskişehir Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal, “5 bin çalışanımızla ordumuzun yanındayız. Ankara’da HDP kongresinde Afrin’e selam direnişe devam diyen zihniyetlere karşı, PKK sevicilerine karşı Türk Tabipler Birliği önündeki T’yi söküyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim