Dünya Veteriner Hekimler Günü nedeniyle Eskişehir-Bilecik Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası birlik ve dayanışma gecesi düzenleyerek meslekte 30. Yılını dolduran veteriner hekimlerine plaket verdi.

Oda Başkanı Mehmet Kızılinler, sağlıklı hayvan yetiştirmeden sağlıklı gıda üretilemeyeceğini vurgulayarak, tek yetkili ve sorumlu meslek veteriner hekimler olduğunu söyledi. Gelişmiş dünya ülkelerde gıda güvenliği ve veteriner hekimlik hizmetleri birlikte ele alındığını vurgulayan Kızılinler, “Her türlü etkiden bağımsız olacak şekilde oluşturulmuş yetkili bir merkezi otorite ve buna bağlı taşra teşkilatı ile bu görevler yürütülmektedir. Veteriner hekimler, hayvancılık alanında verdikleri hizmetlerle ve gıda güvenliği konusunda üstlendikleri sorumluluklarla, ülkenin kalkınmasında önemli bir rol oynamaktadır” dedi.

Veteriner hekimlerin yürüttükleri bu önemli ve zorlu hizmetlere rağmen hizmetlerinin karşılığını ve toplumda hak ettiği yeri alamadığını ifade eden Kızılinler, “Kamuda görev alan veteriner hekimlerin özlük hakları her geçen gün erimektedir.

Veteriner hekimler 30 yıldır uzmanlık eğitiminden mahrum bırakılmışlardır. 6343 sayılı meslek kanunu 1954 yılında çıkarılmış kanun olup, günün şartlarına cevap verememektedir. Bu kanunla ilgili değişiklik teklifimiz yıllardır Bakanlıkta beklemektedir” dedi.

EBVHO Başkanı Mehmet Kızılinler’in konuşmasından sonra meslekte 30 yılını dolduran veteriner hekimlerine plaketleri verildi. Plaket töreni sonrası gece müzik dinletisi ile devam etti.”dedi.

Editör: TE Bilişim