Eskişehir Kent Konseyi Çevre Sağlık Çalışma Grubu Başkanı Selma Güder, Dünya Gıda Günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı. Güder beslenmemizin yüzde 95’ini topraktan sağladığımızın altını çizdiği açıklamasında, tarımsal üretim çeşitliliğine ve gıda güvenliğine dikkat çekti.
Çevre Sağlık Çalışma Grubu Başkanı Selma Güder, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO)’nun kuruluş yıldönümü olan 16 Ekim’in her yıl Dünya Gıda Günü olarak kutlandığını anımsatarak,  bu günde gıda güvenliği ve daha sağlıklı gıda üretimi için tespit ve önerilerin kamuoyu ile paylaşıldığını söyledi.  Eskişehir Kent Konseyi Çevre Sağlık Çalışma Grubu olarak gerçekleştirdikleri konferans ve seminerlerle halkımızda güvenilir gıda bilinci oluşturmaya çalıştıklarını anlatan Güder “Dünya Gıda Gününün amacı açlık, kötü beslenme ve gıda güvenliği ile yerel, ulusal ve uluslararası boyutta mücadele etmek, dayanışma ve farkındalık yaratmaktır. Dünya üzerinde yaşayan tüm canlıların çoğaltılamayan ve üretilemeyen toprağa muhtaç oldukları gerçektir. Topraklarımız gittikçe büyüyen kentler, sürdürülebilir olmayan arazi kullanımı, özellikle sanayi kökenli kirlenme, ormanların tahrip edilmesi, iklim değişiklikleri gibi nedenlerden dolayı tehlike altındadır. Beslenmemizin yüzde 95’ini topraktan sağladığımıza göre ‘sağlıklı ve verimli topraklar, sağlıklı gıda üretiminin temelidir’ sonucuna varırız” dedi.
Çevre Sağlık Çalışma Grubu olarak halkımızda gıda güvenliği bilinci oluşturmak için çalışmalarına devam edeceklerini söyleyen Güder,  vatandaşların gıda ile ilgili şikayet ve şüphe durumlarında ALO 174 hattını aramaları ya da [email protected] adresine e-posta göndermelerinin gıda güvenliği bakımından önemli olduğunu kaydetti.
 
Editör: TE Bilişim