Eskişehir Ticaret Odası’nın  “150 yıllık hayali Fuat ve Kongre Merkezi” sloganıyla yapılan açılışın içinde yeralan kitap fuarına Eskişehir’de kitap satanlar ve sahaflar,  kitap fuarında niye Eskişehir’de kitap satan esnafın olmadığını sordu?

Gaztemize gelen emailde, “Ben Eskişehir'de ikinci el kitap ve sahaflık yapan bir esnafım. Kitap fuarı adı altında İstanbul esnafına para kazandırmak, Eskişehir kitapçılarını ve sahaflarını yok etmeye çalışmak 150 yıllık hayalin içinde mi” diye soran sahaflık yapan esnaf  tepkisini şöyle dile getirdi:

“Kriz başladığından beri iki aydan beri kiramı ödeyemiyorum ve siftah yapmadan dükkan kapattığımız oluyor. Eskişehir ticaretine yön vermesi gereken sivil toplum kuruluşları başında gelen Eskişehir Ticaret Odası, Kitap fuarı düzenleyerek Eskişehir esnafını mağdur etmiştir. Son günü fuar merkezine gittim, ana baba günü sanırsınız Eskişehir'de hiç kitap satan dükkan yok.

Yayın evleri son gün olduğu için kitaplarda indirimler uygulamış, Eskişehir esnafına toptan verdiğin fiyatın altında kitap sattı. Bumu ticaret, ben mağdur olduktan sonra ne yapayım fuar merkezini bana değil İstanbul esnafı için açmışsın fuar merkezini. Fuar merkezinde Eskişehir esnafına ait bir stant bile yoktu.Bu durumdan dolayı Eskişehir Ticaret Odasını kınıyorum.”

                                                                  

Editör: TE Bilişim