Eskişehir Şoförler Odası ve  Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Suat Er, 2019 yılı Mart ayında yapılması planlanan yerel seçimde başkan adayı olacak isimlere seslendi.Başkan Er aday olacak kişilerin STK’larla iyi ilişkiler içerisinde olması gerektiğini ifade ederek,  “Şehrimizde bir yerel seçim heyecanı var. Bazı partilerin adayları belli oldu. Bazı partilerde ise aday belirleme çalışmaları devam ediyor. Bugüne kadar şahsımın siyasetle hiçbir işi olmadı. Hiçbir zaman A partisi B partisi olarak gözetmeksizin sivil toplum kuruluşu mensubu olarak hizmet ettik.  Eskişehir öğrenci şehri, kültürlü bir şehir. Turist alan bir şehir.  Belediye başkan adaylarımızdan bizim talebimiz ben yaptım olduğu mantığı değil. Halkın görüşünü alarak. STK’ların  görüşünü alarak bu şehirde güzel işlere imza atılmasını istiyoruz” dedi.  Er, “Seçilecek belediye başkanımız, tabana inmesi lazım. Bir taksi durağına gidip, bir bakkal dükkânına girip esnafın derdini sorması lazım. Eskişehir’de 35 tane oda var. Bu odaların görüşünün alınması lazım. Şehrin sorunları karşılıklı çözülür. Hiçbir zaman dikta bir rejimle despot şekilde ben yaptım, oldu mantığı olmaz. Seçilecek kişiler bu şehrin çocuğu olmalı” diye konuştu.

TRAFİK SORUNU GÜNDEME GELMİYOR

Şehirde yaşanan trafik sorununun gündeme getirilmediğini söyleyen Er,  “Araç sayısı 300 bini geçti. Şehir nüfusu 800 bin. 3 kişiden bir kişiye araç düşüyor. Şehir trafiği hiç kimse gündeme getirmiyor. 5 yıl sonra ne olur diye hiç kimse ağzına almıyor” dedi.

BU İNSANLARA ZULÜMDÜR

Şehirde devam ede tramvay çalışmasını eleştiren Er, “6 caddenin şuan 2 tanesi kapalı. Sivrihisar Caddesi ve Muttalıp Caddesi kapalı. Bu insanlara zulümdür. Bu caddeler üzerinde okullar var. Bu caddelere servis araçları giremiyor. Neden bunlar okullar açılmadan yapılmadı da şimdi tramvay hattı çalışması yapılıyor.  İhtiyacı olan mahallelere neden bu tramvaylar gönderilmiyor” ifadesinde bulundu

Editör: TE Bilişim