Ak Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhan Sakallı FOX TV’de yayınlanan İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programının canlı yayınına katıldı. Yerel seçim süreci ve Eskişehir siyasetinin konuşulduğu programda Sakallı Eskişehir’e klasik belediyecilik anlayışı ile bakmanın ve yapılanları yeterli görmenin haksızlık olacağını, Eskişehir’in hak ettiği yere gelebilmesi adına yeni bir bakış ve yeni bir vizyon gerektiğini söyledi.

“ESKİŞEHİR ARTIK BİR ÜST LİGE ÇIKMALI”

Eskişehir’e bugüne kadar hizmet veren her kim varsa müteşekkir olduğunu, ancak yeni ve yenilikçi bir yönetim anlayışıyla Eskişehir’e yeni bir ufuk çizmenin gerekliliğini vurgulayan Sakallı şunları söyledi: “Bu şehrin bu duruma gelmesi adına her kim ne hizmet verdi ise Allah onlardan razı olsun. Ancak yapılanların daha da üzerine çıkmak ve Eskişehir’i bir üst lige taşımak zorundayız. Artık Eskişehir’de başka şeyleri konuşmalıyız. Hz. Mevlana’nın –dün dünde kaldı cancağızım, bugün yeni şeyler söylemek lazım- felsefesinden hareketle artık Eskişehir için bizim de yeni şeyler söylememiz lazım.

“VAAT DEĞİL, TAAHHÜT… 10 BİN GENCE VE KADINA YENİ İŞ KAPISI”

Eskişehir’in çok fazla alanda kaynaklara ve yeni yatırım imkanlarına sahip olduğuna vurgu yapan Burhan Sakallı, bundan sonraki süreçte üretimi, istihdamı ve kent için katma değer yaratacak projeleri öncelemek gerektiğini söyledi. “Artık sadece yol, köprü, park yapan bir belediyecilik anlayışı Eskişehir’e dar geliyor. Kentin gelişimini ve kentte yaşayan hemşerilerimizin ekonomik refahını da düşünerek sanayi, tarım, hayvancılık, turizm gibi sektörlerde yeni yatırım alanları açan, kaynaklarımızı ekonomik değere dönüştüren, katma değeri yüksek, üretimi ve istihdamı destekleyen bir vizyonla hareket etmeliyiz. Biz bu anlayışla önümüzdeki 5 yıl içerisinde 10 bin gencimize ve kadınlarımıza yeni iş kapısı açacağız. Bu bizim vaadimiz değil taahhüdümüzdür.”

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK TERMAL SAĞLIK KENTİ

Termal kaynakların yıllardır ihmal edildiğini ve bir türlü sağlıklı bir yatırım ortamının tesis edilemediğini söyleyen Burhan Sakallı “her dönem gündemimizde olan anca bunca zamandır tek bir çivi bile çakılmayan Kızılinler bölgesinde Avrupa’nın en büyük termal sağlık ve rehabilitasyon kentini inşa edeceğiz. Orada uyuyan atıl termal kapasitemizi, gerçekleştireceğimiz bu proje ile uluslararası arenada bir turizm ihraç potansiyeline dönüştüreceğiz” şeklinde konuştu.

PARÇALI-KAVGALI YAPI SON BULACAK

“Biz bütün farklılıklarımızı bir zenginlik, bir fırsat olarak görüyoruz. Dolayısıyla kimseyi ayrıştırmadan, ötelemeden birlik ve beraberlik ruhu içerisinde topyekûn kalkınmanın yollarını açacağız. Bu kentte ortak bir anlayış ve bir uzlaşı iklimi oluşturacağız”.

SOSYAL HAYAT BU KENTİN GENLERİNDE VAR

İsmail Küçükkaya’nın “Seçildiğiniz takdirde Eskişehir’deki sosyal ve kültürel faaliyetler devam edecek mi?” şeklindeki sorusuna karşılık Burhan Sakallı’nın cevabı şöyle oldu: “Eskişehir’de sosyal hayat anlayışı bugünkü durumuna son 15-20 yılda gelmedi. Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren bu kentte opera, bale gibi sosyal ve kültürel faaliyetler gündemdeydi. Bu anlayış Eskişehir’in genlerinde var. Dolayısıyla bizim dönemimizde bu faaliyetler büyüyerek, gelişerek artacak devam edecek; hatta birçoğu uluslararası boyut kazanacak.”        

      

Editör: TE Bilişim