Bozkırın ortasında, Anadolu’ya hayat veren Sakarya Nehri’nin doğduğu Sakarıbaşı’nın dalış ve su altı görüntüleme potansiyelini dünyaya tanıtmak için AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay’ın himayeleri, Çifteler Belediyesi ve Çifteler Belediyespor Sualtı Spor Kulübü’nün destekleriyle Sakaryabaşı Sualtı Fotoğraf Sergisi açılışı bugün yapıldı.  Bir alışveriş merkezinde yapılan açılışa AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Prof. Dr. Nabi Avcı ve Prof. Dr. Emine Nur Günay, Çifteler Belediye Başkanı Metin Özen, SUFOD Başkanı ve Su Altı Fotoğrafçısı Ateş Evirgen, adaylar, fotoğraf sanatçıları ve çok sayıda davetli katıldı.

TÜRKİYE’NİN TEK DALIŞ NOKTASI

Açılış konuşmasını yapan Çifteler Belediye Başkanı Metin Özen, “Biz 2009 yılında Sakaryabaşı en büyük hazinemiz diye yola çıktık. 2010 yılında tatlı su dalışlarına başladık. 12 ay boyunca dalış yapılan Sakaryabaşı Türkiye’nin tek dalış noktası” diye konuştu.   

SADECE İZLANDA VE SAKARYABAŞI

AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, Sakaryabaşı’nın bir marka olacağını aktararak, “Sakaryabaşı bizim için çok büyük bir değer.  Kendi adıma söyleyeyim 2015 yılına kadar böyle bir özelliğinin olduğunu bilmiyordum.  2015 yılında yaptığım ziyarette dalış yapılabilir olduğu söylendiğinde, ilk dalışı o zaman yaptım. İnanılmaz bir manzara. Çok büyük bir değer var. Her bir ilçemizden bir marka çıkartacağız inşallah Çiftelerimizin markası inşallah Sakaryabaşı olacak.  Burada bir görüntüleme merkezi olacak” dedi. Günay bir anısını anlatarak, “Dalış yaptığım sırada İzlanda’dan turistler vardı. Böyle bir yerinde İzlanda’da ve Sakaryabaşı’nda olduğunu ifade ettiler. İnşallah Sakaryabaşı’nı tanıtacağız” şeklinde konuştu.

DÜNYA MARKASI OLACAK

AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı, Sakaryabaşı’nın dünya markası olacağını belirterek, “Burası gerçekten Eskişehir’in bütün dünyaya göğsünü gere gere sunabileceği bir yer. Eskişehirlilerin bir özelliği var, kendi değerlerimizi tanıtmakta, pazarlamakta, dünyaya satmakta tutuk davranıyoruz.  İnşallah Sakaryabaşı bir dünya markası olacak. Bunu ucuz yapmamız gerekiyor” dedi.

Konuşmaların ardından Avcı ve Günay’a isimlerinin yazılı olduğu Çifteler Dalış Kulübü eşofmanı verildi. Daha sonra kurdele kesimi yapılarak, sergi gezildi.

Editör: TE Bilişim