Odunpazarı Meydanında bulunan avukatlık bürosuna ateş açılan Av. Heval Yıldız Karasu’ya bir destek de çevre illerde bulunan meslektaşlarından geldi. İstanbul, Ankara, Kayseri, Bursa, Sakarya gibi illerden Eskişehir’e gelen avukatlar, Karasu’ya destek amacıyla Adliye önünde basın açıklaması düzenledi.

Katılımcılar adına açıklama yapan Mustafa Söğütlü, “Gerçekleşen saldırı, demokrasi güçlerine ve savunma avukatlarına yönelik siyasi iktidarın ve birtakım karanlık güç odaklarının pervasızca saldırılarından bağımsız değildir. Bu saldırı meslektaşımızın, Eskişehir Barosu İnsan Hakları Komisyonu, Kadın Haklarını Komisyonu nezdinde yürüttüğü hak mücadelesine, 10 Ekim katliamı, Ali İsmail Korkmaz davaları başta olmak üzere, toplumsal davalardaki adalet mücadelesine gözdağıdır. İçişleri Bakanlığı, Eskişehir Valiliği ve Eskişehir Başsavcılığı bu karanlık saldırıyı soruşturmak, failleri yakalayarak yargı önüne çıkarmakla sorumludur. Tetikçilerin ardındaki karanlık güçler bilmelidir ki bu saldırı arkadaşımızın ve bizlerin emekçiler, ezilenler için hukuk, adalet, demokrasi mücadelemizi engellemeyecektir” diye konuştu.

“YAPILAN TAM BİR EŞKIYALIKTIR”

Daha sonra söz alan Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan, “Bugün, bürosunda silahlı saldırıya uğrayan Heval Yıldız Karasu meslektaşımızın şahsında, hukuku ve hukukçuyu savunmak için buradayız. Bu birliktelikle eşkıyalığa karşı hukukun duruşu daha da güçlensin. Çünkü yapılan iş tam bir eşkıyalıktır. Hukuk düzenini yıkmaya yönelik bir eşkıyalıktır” dedi.

“BİZİ AYRIŞTIRMALARINA İZİN VERMEYİN”

Bursa Barosu Başkanı Av. Gürkan Altun ise konuşmasında şu satırlara yer verdi: “Hepimizden çok Eskişehirlilere görev düşüyor. Avukatları, onların temsil ettiği yurttaşları, hakları, düşünceleri pirinç ayıklar gibi ayıklayamazsınız. Bizler bu vatanın evlatlarıyız. Bu vatanın neresinde doğarsak doğalım, genetik kodlarımız ne olursa olsun, sizlerin haklarını savunan insanlarız. Buradayız, Bursa’dayız, Diyarbakır’dayız. Bizi ayıklamalarına izin vermeyin. Aramıza ayrılık tohumları ekmeye çalışanlara izin vermeyin. Bu sadece bir avukata saldırı değildir, bireysel bir saldırı değildir. Bu hepimize yapılan bir saldırıdır. Tüm yurttaşlara yapılmış bir saldırıdır. Yargının bağımsız kalan tek unsuru olan avukatlara yapılan saldırıları tek tek görmezden geldikçe, failler sokaklarda dolaştıkça bu saldırıların önü alınamaz.”

Editör: TE Bilişim