Tepebaşı Belediyesi’nin de davet edildiği ArtContact İstanbul Çağdaş Sanat Fuarı açıldı. Etkinlikte Tepebaşı Belediyesi’nin koleksiyonunda yer alan eserler, sanatseverlerden beğeni topladı. Açılış töreninde konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, “Sanatı ve sanatçıyı desteklemeye, kentimizin bu alandaki başarılı yerini, daha da üst seviyelere çıkarmak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Tepebaşı Belediyesi, Başkan Ahmet Ataç’ın önderliğinde sanat dostu bir belediye olmayı sürdürürken, prestijli sanat organizasyonlarında yer almaya da devam ediyor.

ATİS Fuarcılık tarafından İstanbul’da düzenlenen ArtContact İstanbul Çağdaş Sanat Fuarı da kapılarını sanatseverler için açtı. Fuara davet edilen Tepebaşı Belediyesi, koleksiyonunda yer alan nadide eserler ile etkinlikte boy gösteriyor. Uluslararası Pişmiş Toprak Sempozyumu, Uluslararası Sanat Çalıştayı, Altın Ayaklar ve metal geri dönüşüm malzemelerinden üretilen sanat eserleri ile fuarın açık ve kapalı alanlarında yer alan Tepebaşı Belediyesi, sanatçı ve sanatseverlerin ilgisi ile karşılaşıyor.

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç da Tepebaşı Belediye Meclis üyeleri ile birlikte Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde yerli, yabancı bine yakın sanatçının eserlerinin yer aldığı fuarın açılışına katıldı. Açılış töreninde “Sanatçı Onur Ödülü” İbrahim Balaban’a İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Kurum Onur Ödülü” Asas Alüminyum Sanayi’ye Başkan Ahmet Ataç ve “Sanata Katkı Onur Ödülü” Bedri Baykam’a Prof. Süleyman Saim Tekcan tarafından takdim edildi.

Törende konuşan ATİS Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Bilgin Aygül, “Biz çok farklı sektörlerde fuar yapan bir ekibiz ama sanat fuarı bizim için çok önem taşıyor. Özellikle burada yapmak istediğimiz projenin özü; kamusal alanlarda ve kamusal mekânlarda sanat eserlerinin, sanat projelerinin sergilendiği, konuşulduğu, tartışıldığı ve ilişkilerin kurulduğu bir platform oluşturabilmek” dedi.

“Eskişehir adeta bir açık hava müzesi gibi”

Başkan Ataç ise konuşmasında sanatın öneminden bahsederek, “Bugün İstanbul’da sanatın kalbinin attığı bir fuar alanındayız. ArtContact İstanbul’da belediyemizin önemli eserlerini sanatseverler ile buluşturduk. Uluslararası Pişmiş Toprak Sempozyumu, Uluslararası Sanat Çalıştayı, Altın Ayaklar ve metal geri dönüşüm malzemelerinden üretilen sanat eserlerimiz ile fuardaki yerimizi aldık. Fuarı gezdim, çok güzel sanat eserleri var. Koronavirüs ile birlikte insanlık zor bir döneme girdi, sanatçılar da bu zorluğu yaşıyor. Biz, Eskişehir’de bunun önüne bir nebze de olsa geçebildik çünkü pişmiş toprak eserlerimiz, kentimizin açık alanlarında, parklarında sergileniyor. Eskişehir adeta bir açık hava müzesi gibi. Belediyemiz de bir sanat galerisi gibi. Bugün de burada bir canlanma, küllerinden yeniden doğma denilebilecek bir atmosfer var. Pişmiş toprak eserleri ülkemizde çok bilinmiyor, böylelikle biz de bu güzel sanatı tanıtmış oluyoruz. Bugün de eserlerimiz çok dikkat çekiyor” sözlerini kullandı.

“Sanata verdiğimiz değerin karşılığını alıyoruz”

Tepebaşı Belediyesi’nin yıllardır sürdürdüğü uluslararası düzeydeki sanat organizasyonlarının büyük kazanım olduğunu ifade eden Başkan Ataç, “Çabalarımızın karşılığını manevi olarak alıyoruz. Esasında maddi olarak da çok değerli, her bir eserimiz eşsiz. Ama bu maddi değer aklımın ucundan bile geçmez. Sanata verdiğimiz değerin karşılığını alıyoruz. Bu doğrultuda sanatı ve sanatçıyı desteklemeye, kentimizin bu alandaki başarılı yerini, daha da üst seviyelere çıkarmak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Yerli, yabancı bine yakın sanatçının 5 bin civarındaki eserleri, merkezin 10 bin metrekare kapalı, 5 bin metrekare açık alanında sergilenirken, fuar kapsamında söyleşiler, paneller ve konserler de düzenleniyor. Fuar, 6 Haziran’a kadar, 10.00-20.00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor.

Editör: TE Bilişim