Eskişehir’in Odunpazarı ilçesinin Gültepe Mahalle Muhtarı Ali Al ile Yenikent Mahalle Muhtarı Nezahat Nazik, örnek işbirliği içinde muhtarlık hizmetlerinde birbirlerini hiç aratmıyorlar.

Özellikle muhtarlık binalarının yan yana olması nedeniyle vatandaşların bir çok işini bu sayede halleden Al ve Nazik, hizmetleri aksatılmaksızın sürdürülüyor. Her iki muhtar, mahalleleri ayıranın sadece Seyitgazi yolu olduğunu, bunun dışında Yenikentliler ve Gültepelilerin bir çok konuda ortak yanları olduğunu anlatarak, "Alışveriş merkezlerinden tutunda kahvehaneler ve diğer iş yerlerinin bir kısmı zaten Gültepe mahallesinde. Bu nedenle kapımız hiç bir zaman kapanmıyor. Birimizin olmadığı zaman diğer muhtar arkadaşımız devreye giriyor ve vatandaşın işlemi neyse onu hemen hallediyor ’’dediler.

Gültepe Mahallesi Muhtarı Ali Al 7, Yenikent Mahalle Muhtarı Nezahat Nazik ise 2 dönemdir görev yapıyor. Her iki muhtar da gerek Odunpazarı Belediyesi ile gerekse Eskişehir Valiliği ve diğer kurumlarla çok iyi bir koordinasyon içinde olduklarını belirterek bu birimlere yardım ve desteklerinden dolayı teşekkür etmeyi de ihmal etmiyorlar.

Gültepe Mahallesi Muhtarı Ali Al, Nezahat Nazik’in kızı gibi gördüğünü söylerken, Nezahat Nazik de yıllardır aynı görevi yapan Ali Al’ın muhtarlık tecrübelerinden istifade etmenin kendisi için bir gurur vesilesi olduğun belirtiyor.

Mahallede oturan vatandaşlar da, her iki muhtarın da hem insani hem de muhtar olarak çok iyi insanlar olduğun söylüyor. Vatandaşlar, son yapılan seçimlerde her iki muhtarın da rakiplerinden çok büyük bir oy farkı ile seçildiğini, 8 bin seçmenin olduğu Yenikent mahallesinde Nezahat Nazik üç bini aşan bir oy farkı yakaladığını anlattılar.
Editör: TE Bilişim