Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli ve Yönetim Kurulu üyelerinin daveti üzerine, Sanayi Konseyi’nin bu ay ki toplantısına Eski Milli Eğitim ve Kültür Turizm Bakanı, Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı katıldı.

Daha önce sanayi gelişimi, ekonomi gibi birçok konunun değerlendirildiği konseyde bu defa "eğitim" ele alındı.  Geçtiğimiz dönemlerde Milli Eğitim Bakanlığı yapan Prof. Dr. Nabi Avcı ,  eğitimin herkes için çok önemli olduğunu ama mesleki ve teknik eğitimin sanayi camiası için ayrıca önem taşıdığının altını çizdi. Hükümetin  de bu konuya önem verdiğini vurgulayan Avcı, “Sadece AK Parti'den bahsetmem doğru olmaz, ondan önceki hükümetlerin de elinde bu imkanlar olsaydı onlar da bu alana bütçe ayırırdı. Teknik eğitime öncelik tanımamız gerektiği konusunda hiçbir görüş ayrılığı yok. Bu konuda milli mutabakat olduğu çok açık” dedi. Ayrıca geçtiğimiz günlerde Başkan Küpeli’nin duyurmuş olduğu OSB’de yapılacak Meslek Edindirme Okulu fikrini desteklediğini, bu süreç içerisinde gerekli tüm desteği verebileceğini söyledi.

Davetlerini kırmayarak Konsey Toplantısı'na katılan Prof. Dr. Nabi Avcı’ya teşekkürlerini sunan Nadir Küpeli, “Özellikle Türk Dünyası Eğitim Başkenti ilan edilmemizden dolayı, eğitim konusu daha çok önem arz etmeye başladı. Biz OSB olarak eğitimin neresindeyiz, ne yapmamız gerekiyor bunları düşündük ve Sayın Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk’dan randevu aldık. Kendisine projemiz olan ve 2019- 2020’de eğitim öğretim vermeye başlamasını planladığımız projemizi anlattık. Kendisi bu konuda çok heyecanlandığını belirtti. Bizler bu projeyi hayata geçirmeye hazırız ve devletimizin imkanlarına müracaat ettik. Onlar da bizlere söz verdi. Türkiye’ye örnek olacağına inanıyorum” dedi.

Konsey Başkanı Sinan Musubeyli de bir açıklama yaparak “Bu konuda, güzel haberi ben vermek isterim. 2 Ekim’de MEB’in görevlendirdiği heyet bölgeyi ziyaret edecek. Bu projeye Eskişehir sanayisinin ihtiyacı olduğunu her zaman dile getirmiştik ama bir kez daha Nabi Hocamızdan dinlemek faydalı oldu, kendisine teşekkür ederiz” dedi.

Editör: TE Bilişim