Sarar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Sarar, yaşanan ekonomik gelişmeleri yorumlayarak, “Kemerleri sıkmamız lazım” dedi.

Ekonomik krizden Türkiye’de her kesimin etkilendiğini söyleyen Sarar, “Artık kemerleri sıktık. Sıkmaya da devam edeceğiz. Kemerleri sıkmadan olmaz.  Herkes hesabını, kitabını bilecek. Sanayiciysen, israf yapmayacaksın. Yerli arabaya bineceksin. Memlekete, devlete, millete ve beşeriyete faydalı olacağız. İhracat yapacağız. Bizim gibi sanayicilerin ihracata yönelmesi lazım. İhracatı daha fazla yapmamız lazım. Birlikte bu krizi aşmanın çarelerine bakacağız” dedi.

“KAĞIDIN HER İKİ YÜZÜNÜ DE KULLANACAĞIZ”

Kullanılmış kağıt, parça kumaş gibi malzemelerin artık çöpe atılmaması gerektiğini söyleyen Sarar,

“Fiyatlar arttı. Artık kağıdı kıvırıp da atmayacağız.  Kağıdın arka yüzünü de kullanacağız. Arkadaşlara talimat verdim, kağıdın bir yüzü kullanılmışsa atmayacaksınız, arka yüzünü de kullanın dedim. Yazık, günah. Atılan kağıtları çöpten aldım, onu değerlendireceğiz. Cebimde bir parça kumaş var. Bu parça kumaşı çöpe atmayacağız, mendil yapacağız, başka kumaşla ekleyip değerlendireceğiz” ifdelerini kullandı.

ÇÖZÜM BİRLİK VE BERABERLİK

Yaşanan ekonomik krizin birlik ve beraberlik içinde çözüleceğini vurgulayan Sarar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün Sarar’da 5 bin kişi çalışıyor. Bunların yüzde 85- 90’ı bayan. Bizim devletimize, milletimize faydalı işler yapmamız lazım. Faizler biz yüzde 90, yüzde 100 faizleri gördük. Benim yaşım 75. hala çalışıyorum. Bina yapıyorum, inşaat yapıyorum. İnşaatın başında duruyorum. Devlet için, millet için çok çalışmamız lazım. Özverili olmamız lazım. Özverili olmazsak bu krizi atlatamayız. Çünkü müsrifleştik ve Türkiye’de bu krizi kendimiz yarattık. Birlik ve beraberlik içerisinde bu krizi atlatabiliriz. Dediğim gibi kemerleri sıkmamız lazım.”

Editör: TE Bilişim