DİSK, KESK, Eskişehir Tabip Odası, Eskişehir TMMOB İKK, Türkiye Yazarlar Sendikası İl Temsilciliği, Halkevleri, Eğit-Der, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Yaşam Bellek Özgürlük Derneği, ÖDER, Eskişehir Demokratik Kadın Platformu, EMEP, EHP, HDP, Öğrenci Kollektifleri, Kaldıraç ve DHF’den oluşan Eskişehir Barış Bloku Halk Evi’nde basın açıklaması yaparak 1 Eylül Dünya Barış gününde Eskişehirlileri Adalar  Migros önüne çağırdı.

Eskişehir Barış Bloku adına konuşan Eskişehir Halkevi Şube Başkanı Gürkan Çelik , ülkenin Doğu'sunda fiili bir şekilde olağanüstü hal ilan edilirken Batı'sında da basın açıklaması dahi yapılamaz hale geldiğini söyledi.

 Barış Bloku’nu oluşturan sendikalar, meslek örgütleri, siyasi partiler, kadın örgütleri, demokratik kitle örgütleri ve akademisyenler olarak topluma dayatılmak istenen savaş politikalarını ret ettiklerini , barış ikliminin hakim kılınmasını istediklerini belirten Çelik, “Ülkemizde toplumsal barışı yok edenlere, komşu ülkelerde yanan ateşi körükleyerek ülkemiz topraklarına taşıyanlara, milyonlarca göçmen yaratan fetihçi-savaş politikalarının mimarlarına karşı BARIŞ talebinde ısrarcıyız.

Eskişehir Barış Bloku olarak savaşın değil barışın hakim olduğu, halkların kardeşçe yaşayacağı bir ülke için mücadele ediyoruz.

Bu savaş dil, din, ırk ve vatanı savunmanın savaşı değildir. Bu savaş, talanın, rantın, yağmanın ve kaçak sarayın savunma savaşıdır. Bizler, inanıyoruz ki halkımız da barış istiyor. Halkın barış taleplerine kulaklarınızı tıkamaktan vazgeçin. Bu gayrimeşru iktidar artık çatışmaları durdurmalıdır. Kalkan tabutlara artık tahammülümüz kalmamıştır” dedi.

“7 yaşındaki Baran Çağlı'nın, Erdoğan'ın saltanatı için katledilen Baran'ın gözlerinden alıyoruz umudumuzu” diyen Gürkan Çelik şunları söyledi:

“Genç, çocuk onlarca insanımızı, kardeşimizi toprağa vermek istemiyoruz biz. Bizler bu ülkede barışı ve kardeşliği cenazelerin ve gözyaşlarının değil aksine yaşamın ve gülümsemenin kuracağına inanıyoruz. 

Daha geçen hafta ilimiz Sarıcakaya ilçesinde yıllardır ikahmet eden iki Kürt ailesine sudan gerekçelerle saldırılmış aile fertleri hastaneye kaldırılmıştır. Eskişehir Barış Bloku olarak şehrimize çalışmak için gelen başta kürtaileri olmak üzere tüm göçmen işçilere yapılan bu ırkçı saldırıları nefretle kınıyoruz ve onlarla dayanışma içerisinde olduğumuzu belirtiyoruz.

Her gün gelen ölüm haberlerinin durmasını, 1 Eylül Barış Günü dolayısıyla ülkenin dört bir yanında insanların sokağa çıkıp barışı haykırmalarını istiyoruz. AKP’nin ve Erdoğan'ın savaşına dur demek, ölümlere karşı yaşamı savunmak için 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde Eskişehir halkını saat 18.00’da Adalar Migros önüne çağırıyoruz.”

Editör: TE Bilişim