Sarıcakaya Belediye Başkanı Hüseyin Çam, ilçenin kanalizasyon sularının ilçe sınırlarındaki Orta Sakarya bölümüne döküldüğünü anlatarak, bu konuda ESKİ’nin bir arıtma tesisi yapması için birçok kez başvuruda bulunduklarını anlattı.  

Çam, "Sorunlarımızın en önemlilerinden biri ilçedeki kanalizasyon sularının Sakarya Nehri’ne akması… Yağmur suyu direnaj hatları yok, Laçin, Kapıkaya, Beyköy ve Sarıcakaya’nın hatta Mihalgazi’nin kanalizasyon suları Sakarya Nehri’ne akıyor. Bu konuda ESKİ’ye defalarca   konuda şikâyetlerimizi ilettik ancak, ESKİ’de Sarıcakaya’nın içi ile ilgili bir arıtma tesisi yapılması konusunda bir çalışma yok. Su yüksekliği ve taşkın problemi gibi nedenlerle tereddüt ettiler ancak bir yer bulup bu arıtma tesisinin yapılması gerekiyor. Bizden bu konuda ne istenirse; kamulaştırma olsun, terfi hattı oluşturmak olsun, bunun yapılması için üzerimize düşen her görevi yerine getirmeye hazırız, yeter ki arıtma tesisi için bir çalışma olsun. Çünkü orta Sakarya Vadisi can çekişiyor.

 

ARTIMA TESİSİNİ YAPMAMIZ LAZIM

ESKİ bize diyor ki; sadece Sarıcakaya değil, Polatlı da, başka yerler de kanalizasyon sularını buraya döküyor ancak bu bizim gerekçe değil, bizim bu arıtma tesisini yapmamız lazım her kim kirlenmeye neden oluyorsa da buna engel olmamız lazım. Çünkü belki arabamıza koyduğumuz benzin olmadan yaşayabiliriz, ancak su olmadan kaç gün yaşayabiliriz? Su çok önemli"

Editör: TE Bilişim