KADİR ÇETİN 
ESKİŞEHİR (İHA) - Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Eskişehir’in Sarıcakaya ilçesinde toplu açılış ve temel atma törenine katıldı. 
Bakan Avcı, törende yaptığı konuşmada, toplam maliyeti 5,5 milyon liranın üzerinde olan önemli yatırımları Eskişehir’in nadide ilçesi Sarıcakaya’ya kazandırdıklarını söyledi.
Eskişehir’in dört başı mamur bir şehir olması için bugüne kadar birçok tesis, park, okul, hizmet binasının açılışını yaptıklarını, temellerini attıklarını belirten Avcı, “Sarıcakaya ilçemize son iki yıl içinde imam hatip okulu ek binası ve spor salonu, anaokulu, ilçe emniyet müdürlüğü hizmet binası, Türk kültür evi, çok programlı lise kız öğrenci yurdu, Sarıcakaya Demirköy arası enerji nakil hattı gibi önemli yatırımlar yapıldı. Yapılacak olan Türk kültür evi sayesinde ilçemizdeki en büyük eksikliklerden birisi olan 100 kişilik konfirans salonu, kütüphane, bilgisayara odası ve kafetarya ilçemize kazandırılmış olacak. Çevre köy ve kasabalardan gelen kız öğrencilerimiz 100 kişilik nezih bir kız öğrenci yurdunda ulaşım sorunu olmadan eğitimlerine devam edebilecekler. 2014 yılı yol yapımı planına alınan Sarıcakaya-Eskişehir daha doğrusu Eskişehir-Sarıcakaya-Mihalgazi ve Nallıhan yolunu tamamlanması hemşehrilerimizin layık olduğu bir hizmete daha kavuşacak. Bu yolun 25 kilometresi bölünmüş yol olarak yapılacak. Sebze ve meyve yolu olan Sarıcakaya’mıza son iki yılda 35 milyonun üzerinde bir yatırım yapılmış olacak. Sarıcakaya böylece gelişecek, büyüyecek, güçlenecek ve inşallah yarınlara emin adımlarla yürüyecek” dedi.

“MİLLET SEVDASI İLE YOLA ÇIKAN HÜKÜMETİMİZ DAHA GÜZEL BİR TÜRKİYE HAYALİ İLE BİRÇOK DEĞİŞİME, GELİŞME, YENİLİĞE İMZA ATTI”
“Millet sevdası ile yola çıkan hükümetimiz daha güzel bir Türkiye hayali ile birçok değişime, gelişme, yeniliğe imza attı” diyen Bakan Avcı, şöyle devam etti:
“Hayır dualarınızı her zaman yanımızda yüreğimizde hissediyoruz. Sizin hayır dualarınızla zor işler kolaya dönüyor. Millet sevdası ile yola çıkan hükümetimiz daha güzel bir Türkiye hayali ile birçok değişime, gelişme, yeniliğe imza attı. Eskişehir’in gelişimine ve değişimine her zaman güç veren başta Başbakanımız olmak üzere şehrimizin okul, yurt, demiryolu, hastane, park, spor tesisi gibi yapılmasında emeği geçen tüm bakanlıklarımıza teşekkür ediyorum.”
Törene, Bakan Avcı’nın yanı sıra Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Salih Koca ve Ülker Can, ilçe protokolü ve vatandaşlar katıldı. 

BAKAN AVCI: “TÜRK DÜNYASIYLA HİÇ BU KADAR İÇ İÇE OLMAMIŞTIK” 

 
 
Eskişehir’in Sarıcakaya ilçesindeki Türk Kültür Evi’nin temel atmasına katılan Bakan Avcı, Eskişehir’in, hala Türk Dünyası Kültür Başkenti olduğunun yeterince farkında olmadığını belirterek, “Eskişehir halkı da ne yazık ki bunun yeterince farkında değilmiş gibi davranıyor” ifadelerini kullandı.
“Oysa 2013 yılında ve uzatılmasıyla birlikte 2014’ün ilk yarısında Eskişehir, tarihte hiç olmadığı kadar Türk Dünyası’nın gündemine girdi” diyen Avcı, şöyle devam etti:
“Hiç olmadığı kadar Eskişehir'deki farklı coğrafyalardan gelen, Osmanlı hinterlandından gelen vatandaşlarımız, gençlerimiz, ata yurtlarını, ata topraklarını görme fırsatı buldular. Binlerce gencimizi, Balkanlar’a, Kafkasya’ya, Kırım'a, Türkmenistan’a, Azerbaycan'a gönderdik. Daha önce milliyetçi cephe hükümetlerinin zamanı da dahil olmak üzere, Türk Dünyasıyla hiç bu kadar iç içe olmamıştık. Yani Türk Dünyasıyla ilgili, Türk Dünyası konusunda çok farklı iddiaları olduğunu söyleyen siyasi kadrolar bile bizim bir senede yaptığımızı onlarca yılda yapamadılar. Eskişehir, buna mekan oldu. Ben tekrar Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansımıza gerek gerçekleştirdiği kalıcı eserler nedeniyle, gerek yaptığı yayınlar nedeniyle, düzenlediği etkinlikler, konferanslar, çalıştaylar, konser sebebiyle bir kere daha çok teşekkür ediyorum. Sayın Başbakanımıza, Eskişehir’i 2013 Türk Dünyası ilan ettiği için hu vesileyle bir kere daha çok teşekkür ediyorum.”
Editör: TE Bilişim