Eskişehir’de Nakliyat-İş üyesi Sarp Havacılık işçileri, 60 gündür direnen Muğla TÜVTÜRK işçileri için, “Eskişehir’den Muğla TÜVTÜRK Direnişini Selamlıyoruz, “Yaşasın Muğla TÜVTÜRK Direnişimiz”, “Atılan İşçiler Geri Alınsın” yazılı dövizler açarak eylem gerçekleştirdi.
Neyse O adlı internet sitesinde yer alan habere göre, Muğla’da TÜVTÜRK’e bağlı Araç Muayene İstasyonu’nda çalışırken DİSK’e bağlı Nakliyat İş Sendikası’na üye olduktan sonra işveren tarafından silahlı tehdit ve baskıyla sendikadan istifaya zorlanan ve üyeliklerinden vazgeçmeyince işten atılan 18 işçi için Eskişehir’de dayanışma eylemi yapıldı.
Anayasal hak olan sendikaya üye olma haklarına sahip çıkmak, haksız bir şekilde atıldıkları işlerine geri dönmek ve insanca yaşayabilecekleri ücret ve çalışma koşullarını sağlamak için iş yerlerinin önünde direnişe başlayan işçiler 60 gündür direniyor.
ESKİŞEHİR’DEN SELAM
Direnişteki işçilere Eskişehir’de Nakliyat İş’e üye olan Sarp Havacılık işçileri destek verdi. Sarp Lojistik önünde gerçekleştirilen eylemde işçiler adına konuşan Kamil Topuz bir açıklama gerçekleştirdi. Topuz açıklamasında, “Değerli Sarp Çalışanları, TÜVTÜRK Muğla Araç Muayene istasyonlarında 60 gündür işi, ekmeği ve onuru için direnen kardeşlerimize Eskişehir’den selam gönderiyoruz” dedi.
Topuz, “Değerli arkadaşlar, TÜVTÜRK Muğla Araç Muayene istasyonlarında uzun yıllardır kötü koşullarda çalışan işçiler anayasal haklarını kullanarak sendikamıza üye olmuşlardır. Muğla merkez başta olmak üzere Fethiye, Marmaris, Milas ve Bodrum istasyonlarında çalışan işçilerin bütün çoğunluğu sendikamıza üye olmuştur. 19 Temmuz 2018’de Çalışma Bakanlığınca sendikamıza yetki çoğunluğu sağlandığına dair yetki tespiti kesinleşmiştir. Bundan haberdar olan işveren, çalışanları silahla tehdit ederek e devlet şifrelerini istemiş, sendikadan istifa etmelerini aksi takdirde işten çıkarılacaklarını söylemişlerdir. Bu tehdide boyun eğmeyen 18 arkadaşımız işten atılmıştır” diye devam etti.
“ARKADAŞLARIMIZIN SONUNA KADAR YANINDAYIZ”
Topuz, “Değerli arkadaşlar, Bildiğimiz gibi sendikaya üye olmak anayasal ve yasal haktır. Muğla Araç Muayene istasyonlarında üyelerimize yönelik baskı, tehdit ve işten atmalar kabul edilemez. Üyelerimiz Anayasal ve yasal örgütlenme, sendikaya üye olma haklarına sahip çıkacaktır. 13 Ağustos 2018’de işyerleri önünde ekmekleri ve çocuklarının geleceği için direnen arkadaşlarımızın sonuna kadar yanındayız. Eskişehir Sarp Lojistik çalışanları olarak Muğla TÜVTÜRK direnişimizi selamlıyoruz” ifadelerine yer verdi. İşçiler eylemde sık sık “Yaşasın Muğla Tüvtürk Direnişimiz”, “İşçiyiz, Haklıyız, Kazanacağız”, “Yaşasın Nakliyat-İş” sloganları attı.
NeyseO
Kaynak: https://www.olayneyseo.com/sarp-havacilik-tuvturk-dayanisma.html

Editör: TE Bilişim