“Fikirleri Kâğıda Sığmayanlara” sloganıyla her yıl düzenlenen Savronik Proje Yarışması 2016 (SPY16) finalleri yapıldı; dereceye giren projeler ve ödüller sahiplerini buldu.
Üniversite öğrencilerinin sanayi ile işbirliği içerisinde bulunmasını ve yaratıcı fikirlerin ürüne dönüştürülerek ülkemizin rekabet gücünün arttırılmasını hedefleyen Savronik Proje Yarışması-SPY16 sonuçlandı. Bu yıl yaklaşık 30 projenin başvurduğu, 22 projenin kısa listeye kaldığı yarışmada 13 proje finale kalarak jüri önünde sunum yapmaya hak kazandı.
Eskişehir’de başta savuma, havacılık ve raylı sistemler olmak üzerine ileri teknoloji üretim gerçekleştiren Savronik A.Ş. her yıl geleneksel hale getirdiği yarışma ile üniversitelileri cesaretlendiriyor.
Eskişehir’de gerçekleştirilen ödül törenin de konuşan Savronik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Işık, “Eskişehir’de 30 yıla varan süredir hizmet veriyoruz. Savronik olarak üniversite-sanayi faaliyete geçtiğimiz ilk yıldan bu yanan özel önem vermekteyiz. Özellikle araştırma-geliştirme faaliyetlerine yoğunlaşarak özgün tasarım ve ürün geliştirme amacıyla gerçekleştirilen üniversite-sanayi işbirliği sonucunda ortaya çıkan sinerji ile şehrimizin teknoloji üretme kabiliyetini artırmayı ve katma değeri yüksek çözümler üretmeyi amaçlıyoruz. Üniversitelerle hâlihazırda var olan işbirliğimizi daha aktif ve etkin bir şekilde sürdüreceğiz.” dedi.
 Işık,  yarışmanın finalinde jüri tarafından gerçekleştirilen değerlendirmeler sonunda; dereceye giren projeleri açıkladı.
“Birinciliği ‘Mirket’ adlı Hava Aracı ve Otomatik Anten Sistemi projesi ile Anadolu Üniversitesi öğrencisi Furkan Bahat, İkinciliği ‘Mekanum Tabanlı AGV’ adlı Endüstriyel Uygulama Robotu projesi ile Eskişehir Osmangazi Üniversitesi öğrencileri Haydar Yusuf Erdoğan, Muhammed Oğuz Taş, Didem Özüpek, Muhammed Kement, Mehmet Onur Bostancı ve üçüncülüğü ise ‘Melanoma Kanseri Erken Teşhisine Yardımcı Ben Takibi Mobil Uygulaması’ adlı projeleri ile  Eskişehir Osmangazi Üniversitesi öğrencileri Emine Büşra Bülbül, Cansu Yılmaz, Didem Tanış, dereceye girerek ödüle layık görüldü.”
 
Editör: TE Bilişim