Odunpazarı Kent Konseyinin davetlisi olarak gelen İktisatçı yazara Mustafa Sönmez yunus emre kültür merkezinde “Kentlerdeki Yağmalanma ve Kriz “ konulu söyleşi gerçekleştirdi.

İktisatçı Mustafa Sönmez konuşmasında “ Kentlerdeki bir gelir ve para kaynağı getiren yerler satılıyor hükümet üretmeden satma politikası ile çokta doğru olmayan hesapsız bir mali politika izliyor,yeni başkanlık sisteminin en önemli ve icraatı ise paranın ve ekonominin başına damadını getirmek oldu..

Yabancı sermaye maalesef Türkiye’deki güvensiz siyasi politika ve bunun en önemli göstergesi olan Hukuk sitemimizin tartışılır olması tedirginlik yaratıyor.  Bu olumsuz ve güvensiz mali politika dışarıdan gelecek yatırımcıyı da korkutuyor ve dolayısı ile yabancı sermaye akışı ülkemize gelmiyor.

Bu yanlış politikaların sonu ve seçim sonrası  bir dönem dilimizi ve cebizi yakan IMF’nin kapısını çalmak zorunda kalacağız, IMF ise bu parayı bize ciddi kemer sıkma politikası şartı koyarak kamu açığını kapat der ve bunun sonuda bu ülkede yaşan vatandaşların cebinden vergi ve zamlar ile olur”

Söyleşi sonunda Odunpazarı Kent Konseyi İsmail Kumru Sönmeze teşekkür ederek plaket takdim etti.

Editör: TE Bilişim