Türkiye’de UNESCO Öğrenen Şehir unvanını ilk kez alan Eskişehir’in Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen, ‘Hacettepe Konferansları’ kapsamında öğretim üyelerine ve öğrencilere şehrin kentte yaşayanları nasıl eğittiğini anlattı.

     

Hacettepe Üniversitesi’nin 50. Kuruluş Yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen ‘Hacettepe Konferansları’nın sekizincisine Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, ‘Şehir de Bir Okuldur’ konulu konferansla konuk oldu.

    

     Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Haluk Özen tarafından karşılanan Başkan Büyükerşen’ın konferansını, öğretim üyeleri, öğrenciler ve Ankaralılar izledi.                  Konferanstan önce bir konuşma yapan rektör Özen, 25-30 yıl önce tanıdığı Başkan Büyükerşen’den her konuştuğunda yeni bir şey öğrendiğini ifade ederek, “Bu ülkede bir algı vardır. Yahu bu sosyal demokratlar konuşur, konuşur fakat hiçbir şey yapamaz. Bu algının gerçekle bağdaşmadığının yaşayan örneğidir Sayın Yılmaz Büyükerşen”  dedi.

     Büyükerşen, üniversite rektörlüğü döneminde şehir için projeler hazırladıklarını fakat kenti yönetenlerin bunları görmezden geldiğini, seçildikten sonra ise, projeleri hayata geçirmek için yaşadıkları zorlukları anlattı.

     Eskişehir’e kendisinin ve çalışma arkadaşlarının bir okul gözüyle baktığını belirten Büyükerşen, “Şehir son derece önemdir. Şehre gelenler, şehirde yaşayanlar yapılan bir şeyin güzelliğini, çirkinliğini, yakışıp yakışmadığını, estetiği şehirdeki hizmetlerimizden öğreniyor. Bu nedenle ben çok mutluyum. Çağdaş, akılcı, sorgulayan, araştırmayı seven nesiller yetiştirebilmemiz, ancak şehir halkının kültürel ve sanatsal ihtiyaçlarını karşılayarak mümkün olabilir. Şehir okuldur diyorum. Gerçekten şehir bir okuldur. Şehir sanat nedir, kültür nedir, bunları yaşayarak öğretiyor” şeklinde konuştu.

      

     Başkan Büyükerşen konuşmasının son bölümünde, Benim çok sevdiğim ve sık sık kullandığım bir sloganımız var. Eminim hemşerilerim de çok iyi biliyorlar. Biz hep ne diyoruz; Şehir Eğitir.  Şehirde nasıl yaşanacağını yaptığımız heykellerdeki ince dokunuşlarla öğretiyoruz. Bizim Eskişehir Büyükşehir Belediyesi olarak, sosyal belediyecilikten anladığımız budur. Yeter ki yöneticileri kendisini öğretmen gibi hissetsinler” dedi.
 

Editör: TE Bilişim