Eskişehir’in güzelliğine güzellik katan Porsuk Çayı çevresinde vatandaşların yürüyüş yaptığı alanlardaki aydınlatmalar, kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğradı. Aydınlatma kutularına zarar verildiğini ve kabloların koparıldığını ifade eden Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, onarım için ekiplerin çalışmalara başladığını belirtti.

Porsuk Çayı çevresinde yer alan aydınlatma direkleri bir kez daha şehir vandallarının saldırısına uğradı. Kimliği belirsiz kişi veya kişilerce Vatan Caddesi civarındaki aydınlatma direklerinin enerji kutularının parçalandığını ve kablolara zarar verildiğini ifade eden yetkililer, ilgili birimce rutin kontrollerin sürekli yapıldığını ve zarar gören aydınlatmaların kısa süre içerisinde onarıldığının altını çizdi. Yetkililer “Şehrimizin önemli simgelerinden biri olan Porsuk Çayı ve çevresi için Büyükşehir Belediyesi olarak gerekli çalışmaları düzenli olarak yürütüyoruz. Dip temizliği ve yüzey temizliğinin yanı sıra vatandaşlarımızın huzuru ve güvenliği için çevre düzenlemesi konusunda ilgili birimlerimiz rutin çalışmalar gerçekleştiriyor. Bu kapsamda her hafta düzenli olarak gerçekleştirilen aydınlatma direklerinin kontrolü sırasında Vatan Caddesi çevresindeki aydınlatma direklerine zarar verildiği ekiplerimizce tespit edilmiştir. Elektrik kutularının kırıldığı ve kabloların koparıldığı alanda 25 adet aydınlatma direği yanmamaktadır. Konuyla ilgili gerekli tespitler yapılmış olup ekiplerimizce çalışmalar başlatılmıştır” diyerek tüm alt yapının yenileneceği alanda en kısa süre içerisinde çalışmaların tamamlanacağını ifade ettiler.

Vatan Caddesi çevresinde ikamet eden ve yolu yürüyüş için kullanan vatandaşlar ise kamu malına zarar veren kişilerin bir an önce bulunarak cezalandırılmasını istedi.

Editör: TE Bilişim