Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Bilim ve Düşünce Kulübü öğrencileri "Şehit Öğretmenlerimizi Anma Şiir ve Türkü Dinletisi" düzenledi.

Anma etkinliğinin onur konuğu şehit Aybüke Yalçın öğretmenin babası Sadık Yalçın oldu. Programa ayrıca Ülkü Ocakları Eskişehir İl Başkanı Yasin Yumrukaya, Anadolu Üniversitesi Arş. Gör. M. Bahadır Ayas, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

ESOGÜ Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen programın takdimini Osmangazi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencisi Tuğba Önce yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından, Osmangazi Üniversitesi Bilim ve Düşünce Kulübü Başkanı Ahmet Asri’nin açılış konuşmasıyla devam eden programda, şehit Aybüke Yalçın öğretmenin seslendirdiği ve sevdiği türküleri Aziz Aygün Aykanat ve Ali Emir Mert bağlama ve gitarı ile eşlik ederek seslendirdi. Bu eserlerin arasından Aybüke öğretmene atfedilen şiirleri Alperen Börtecine Benli, Murat Deliveli ve Vahide Ertaş seslendirdi. Program, akademisyen Arş. Gör. Bahadır Ayas’ın verdiği konferansla devam etti. Ayas, öğretmenliğe başladığı anıları ve yaşadıklarını öğretmen adayları ile paylaştı.

Anma etkinliğinin son kısmında ise Şehit Aybüke Yalçın öğretmenin babası Sadık Yalçın kürsüye çıkarak Aybüke öğretmenin şu sözlerini söyledi; “Bayrağın dalgalandığı her yer vatan toprağıdır, baba sen bana böyle öğrettin ben oraya gideceğim ve vazifemi yapacağım.”

Duygu yüklü ve anlamlı bu anma programının sonunda Sadık Yalçın’a, Eğitim Fakültesi öğrencileri tarafından Aybüke öğretmenin isminin nakşedildiği Türk bayrağı ve çiçek, Ülkü Ocakları Eskişehir İl Başkanlığı tarafından ise onurluk takdim edildi.

Program toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Editör: TE Bilişim