19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı töreni Vilayet meydanındaki Atatürk anıtına çelenk sunularak anıldı. Törende Soma faciasında yaşamını yitirenler unutulmadı. 
Törenlerde genç kızlar yan yana durarak giydikleri siyah tişörtlerle Dualarımız Somada Şehit Abilerimize, Sizleri Rahmetle Anıyoruz' yazısı yazdı. 
Törende 7 genç kız yan yana durarak giydikleri siyah tişörtlerle 'Dualarımız Somada Şehit Abilerimize Sizleri Rahmetle Anıyoruz' yazısı yazdı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüseyin Aksoy'un Atatürk Anıtı'na çelenk koyduğu tören saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi. Bir açıklama yapan Aksoy, “19 Mayıs 1919 da Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlayan kurtuluş mücadelemizin 95.yıl dönümünü geçtiğimiz hafta Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen elim maden kazasında 301 emekçimizi kaybetmenin acısı ile bu yıl buruk bir şekilde kutladık.
Cumhuriyetimizin 100.yılına yaklaştığımız bu günlerde yaşadığımız acılarımızın tekrar yaşanmaması ve büyüyerek ilerleyen güçlü bir Türkiye için 2011 yılında “Güçlü Yarınlar İçin” sloganı ile yola çıkan Gençlik ve Spor Bakanlığımızın faaliyetleri ile gençlerimizi her konuda güçlü kılacak faaliyet ve etkinliklerimizi bundan sonrada sürdürmeye devam edeceğiz.
Geçtiğimiz hafta yaşadığımız elim kazanın üzüntüsünü tüm ülke olarak paylaşıyor, 95.yılını kutladığımız 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramınızı en içten duygularımızla kutluyoruz.”dedi.
Editör: TE Bilişim