Kıbrıs Gazi Şehit Dul ve Yetimler Derneği Genel Başkanı Ertan Ersan, Türkiye Harp Malulü Gazi Şehit Dul ve Yetimler Dernek Başkanı Hacı Şahin ve beraberlerindeki heyet, Eskişehir Valisi Azmi Çelik’i makamında ziyaret etti.

Hem Türkiye Cumhuriyeti için hem de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti için şehit ve gazilerin çok önemli olduğu söyleyen Vali Çelik, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ellerinden geldiği kadar şehit ailelerine ve gazilere gereken yardımı yapmaya çalıştıklarını bildiren Vali Çelik, “Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, şehit ve gazilerine çok şeyler borçludur. Bugünlerin yaşanmasına vesile olan şehitlerimizin verdiği son nefes ve gazilerimizin gösterdiği kahramanlıklar unutulmayacaktır” dedi.

Ziyareti kabulden dolayı Vali Çelik’e teşekkür eden Genel Başkan Ersan da, “Ana vatanımız Türkiye’de son 10 yıldır çok değişti ve gelişti. Türkiye ne kadar güçlü olursa bizde o kadar güçlü oluyoruz. Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti etle tırnak gibidir. Her yıl 18 Mart Şehitler Günü münasebetiyle bizler de Türkiye’deki programlara katılıyoruz. 20 Temmuz 1974 yılında bizi özgürlüğümüze kavuşturan Türk Cumhuriyeti’ne çok şey borçluyuz. 1974 yılından beri özgürlüğümüzün tadını çıkarıyor, Türkiye’ye dua ediyoruz. Ana vatanımız Türkiye’yi çok seviyoruz” diye konuştu.

Ziyaretin sonunda Başkan Ersan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bayrağını Vali Çelik’e ziyaret anısına takdim etti.
Editör: TE Bilişim