Büyükşehir Belediyesi’nin her yıl 30 Ağustos Zafer Bayramında düzenlediği Porsuk Çayı’nda Fener Alayında sessizlik egemendi. Başbakanlığın Genelgesi nedeniyle tekneler,  sadece Eskişehir Marşı’ nın eşliğinde, “Şehitlere Saygı” için Fener Alayı gerçekleştirdiler.

          Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin her yıl Zafer Bayramı kutlamalarında gerçekleştirdiği ve vatandaşlarında yoğun ilgi gösterdiği, Porsuk Çayında teknelerle yapılan Fener Alayı  bu kez sessizce yapıldı.

          Başbakanlığın yayınladığı genelge nedeniyle yasaklanan kutlama etkinliklerinin çoğunluğu gerçekleştirilemedi. Büyükşehir Belediyesinin daha önceden iptal edildiğini açıkladığı Fener Alayı için Valilikten izin çıktı. “Şehitler Saygı” adında sessizce yapılması önceden planlanan  Fener Alayı  3 tekne ile gerçekleştirildi.  Sadece, Eskişehir Marşı’nın çalındığı teknelerde,  gençler “Şehitlerimizi minnetle anıyoruz” yazılı pankartlar taşıdılar.

          Fener Alayını iptal nedeniyle  sadece Porsuk kıyısında bulunan Eskişehirliler izleyebildi. Alkışlarla sessiz Fener Alayına destek veren vatandaşlar, zaman zaman “Şehitler ölmez, vatan bölünmez”  sloganı attılar. Havai fişek gösterisinin de yapılmadığı “Şehitlere Saygı” Fener Alayı, 2 Eylül Eskişehir’in Kurtuluşu için aynı şekilde gerçekleştirilecek.

Editör: TE Bilişim