Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'e Mareşal Rütbesi ve Gazi unvanının verilmesinin yıldönümü olan 19 Eylül'de kutlanan “Gaziler Günü” münasebetiyle,  Vali Yardımcısı Ali Çetin, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sultan Murat Aydın, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Ertuğrul Özkütük, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Hacı Şahin ve beraberindeki heyet, Vali Güngör Azim Tuna’yı makamında ziyaret etti.
“Şehit ve gazilerimiz sayesinde bu topraklarda barış, kardeşlik ve huzur içinde yaşamaktayız” diyen Vali Tuna, ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Şehitlerimizin ve gazilerimizin hepimizin gönlünde ayrı bir yeri vardır” şeklinde ifade kullandı.
Vatanın vatan olmasında katkısı olan şehitlere ve gazilere minnet borçlu olduklarını söyleyen Vali Tuna, “Böyle anlamlı günler, şehitlerimizi ve gazilerimizi hatırlama vesilesi oluyor. Onlara tekrar minnet ve şükranlarımızı sunma vesilesi oluyor. Bu vesileyle ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmetle anıyor, hayatta olanlara sağlık ve afiyetle uzun ömürler diliyoruz” diye konuştu.
En ufak bir sıkıntılarında şehit ailelerinin ve gazilerin her zaman yanında olduklarına önemle vurgu yapan Vali Tuna, “Herhangi bir sıkıntınız olduğunuzda sizlerin her zaman yanınızdayız. Sizlere çok yakınız!  Sizler bu ülke için büyük fedakârlıkta bulunmuş, topluma mal olmuş insanlarsınız” dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sultan Murat Aydın da, Gaziler Günü öncesinde Türkiye genelinde ve ilimizde şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarına yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.  
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Ertuğrul Özkütük ise, gün münasebetiyle ilimizde yapılacak olan etkinlikler hakkında bilgiler verdi. Özkütük, Vali Tuna’ya ziyareti kabulden dolayı duyduğu memnuniyeti belirtti.
Vali Tuna, heyet arasında bulunan Eskişehir’in en yaşlı gazisi 87 yaşındaki Behçet Bota’yla yakından ilgilendi. Her sene Kore’de gerçekleştirilen törenlere davetli olarak katıldığını söyleyen Bota, Vali Tuna’ya savaş zamanındaki fotoğraflarını göstererek, anılarını anlattı. 
Editör: TE Bilişim