Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail KUMRU, TÜLOMSAŞ arazisinin ihaleye çıkması ile ilgili basın açıklaması yaptı. Kumru açıklamasında şunları söyledi;

  Geçtiğimiz günlerde kamuoyuna yansıyan Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi Anonim Şirketi (TÜLOMSAŞ) , demiryolları hastanesi , tarihi tren garı ve Devrim Otomobili Müzesi’nin de  bulunduğu 123 hektarlık arazinin imar planı hazırlanması amacıyla ihaleye çıkmasını kaygıyla takip ediyoruz.

      Üzülerek söylüyorum ki bugüne kadar Eskişehir’de yaşayan vatandaşların yaşam standartlarını etkileyecek Güney ve Kuzey Çevreyolu projeleri, eski stadyum arazisi üzerinde yapımına devam edilen Millet Bahçesi projesi, Yeni Eskişehir Atatürk Stadyumu’nun yapımı gibi bir çok önemli proje planlanırken sivil toplum kuruluşlarının , yerel yönetimlerin  kısacası Eskişehirli’lerin görüşleri alınmamış, ben yaptım oldu anlayışıyla süreç yönetilmiştir. Yine Eskişehir sınırlarında planlanan Alpu Kömürlü Termik Santrali , Sivrihisar Kaymaz Siyanürlü atık havuzu gibi çevre felaketine yol açacak projeler planlanırken şehrin ortak akıl noktası olan kent konseylerinin, çevre derneklerinin ve konuyla ilgili odaların görüşleri alınmamış ve konuyla ilgili itirazlarımız görmezden gelinmiştir.

       Şimdi de  Eskişehir’de 126 yıldır faaliyet gösteren, gerek ekonomi gerek istihdam anlamında şehre çok büyük katkıları olan , içerisinde Türkiye’nin ilk yerli otomobil girişimi olan ‘’Devrim Arabası’’ nı da bulunduran TÜLOMSAŞ arazisi ihaleye çıkmış ve maalesef yine Eskişehir’lilerin, yerel yönetimlerin, sivil toplum kuruluşlarının görüşleri alınmamış ve şehrin ortak aklı hedeflenmemiştir. Eskişehir ve Eskişehir’lilerin önemli bir marka değeri olan TÜLOMSAŞ ‘ın geleceği ile ilgili projeler planlanırken ilgili meslek kuruluşları ve odalar, kent konseyleri , yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarının , yani Eskişehir’lilerin belirleyici olması gerektiğini vurguluyor, Eskişehirli’leri konunu takipçisi olmaya çağırıyor ve yetkilileri ‘’Ortak Akıl’’ felsefesine uygun hareket etmeye, ben yaptım oldu anlayışından vazgeçmeye davet ediyoruz . "

Editör: TE Bilişim