Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu Eskişehir Kazım Taşkent Şeker Fabrikası’nı ziyaret etti. Beraberindeki heyetle fabrikaya giden Feyzioğlu Şeker-İş Eskişehir Şube Başkanı Hamit Dokuzlar, sendika üyeleri ve işçiler tarafından karşılandı.

Şeker-İş Eskişehir Şube Başkanı Hamit Dokuzlar, “Burada toplanmamızın amacı 14 şeker fabrikasının özelleştirilmesi. Özelleştirme adı altında peşkeş çekilmesidir. Biz özelleştirmeye karşıyız. Bu nedenle Barolar Birliği Başkanımız Metin Bey bizlere destek olmak amaçlı buraya geldiler” dedi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, şeker fabrikalarının satılmasında  kamu yararı olmadığını aktararak, “Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi, aslında şeker fabrikalarının kapatılması amaçlıdır. Şeker fabrikalarının kapatılmasında kamu yararı yoktur. Çünkü amaç paha biçilmez bu araziyi ranta açmaktır. Özel sektöre geçtiğinde kaçınılmaz olarak nişasta bazlı şekerle rekabet edemeyecek olan bu fabrika kapatılacak. Fabrika arazisine de inşaat yapılacaktır. Rezidans, alışveriş merkezi yapılacaktır. Bu köylünün işsiz kalması demektir. Şeker pancarı üretiminin bitmesi demektir. Türk insanın kanser olması demektir. Nişasta bazlı şeker kanserin be ölümlerin başlıca sebebidir. Burası cumhuriyetin kaleleridir. Medeniyetin kalesidir. Köylünün ürettiği toprakta karnının doyması demektir. Köylü çocukların okuması ve eğitim alması demektir. Şeker fabrikaları cumhuriyetin kaleleridir Bu kaleleri rant amaçlı peşkeş çekmektir” diye konuştu.

SEBEBİ TAMAMEN EKONOMİK

Erken seçimin alınmasındaki temel sebebin ekonomik olduğunu aktaran Feyzioğlu, “Erken seçim kararının arkasındaki temel sebep ekonomik. Ocakta 1603 lira olan asgari ücret. Bu asgari ücret açlık sınırının 400 lira altında. Nisan ayına geldiğimizde dolar bazında tam 143 lira daha az. Maalesef biz Türk Lirası kazanıyoruz, dolar harcıyoruz. Mazot, benzin, gübre, doğalgaz ve elektrik  dolarla. Türkiye’nin artık bu sistemi götürecek takati kalmadı. Sıra şeker fabrikalarıyla bütçe açığını kapatmak ve birtakım kişilere rant sağlamak amacıyla satışına geldi” dedi.

FABRİKALARI SATANA OY VERMEYİN

Şeker işçilerinden söz alan Feyzioğlu, “Seçime girecek tüm siyasi partilere ve cumhurbaşkanı adaylarına bir manifesto istiyorum. Şeker fabrikalarının satılması için uğraşan kim varsa diyeceksiniz ki oy yok. Kim satılan şeker fabrikalarını geri alacağım diyorsa oyum ona deyin. Seçimlerde sizin, halkın dediği olacak. 24 Haziran’da sizin dediğiniz olacak yeter ki siz talep edin” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim