Anadolu Üniversitesi Kreş ve Gündüz Bakımevinden çeşitli yaş gruplarından minik öğrenciler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Rektör Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı ile birlikte kutladı. Öğrencileri Rektörlük binası önünde karşılayan Prof. Dr. Çomaklı, onlara balon ve Türk Bayrakları hediye etti. 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşayan öğrenciler şarkılar söyledi, hazırladıkları şiirleri Rektör Çomaklı’ya okudu. Miniklerle tek tek ilgilenen Prof. Dr. Çomaklı, onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Kutlama etkinlikleri, Anadolu Üniversitesi Senato Odasında  devam etti.

Senato özel gündemle toplandı

Anadolu Üniversitesi Senatosu 23 Nisan özel gündemiyle toplandı. Bu seferki toplantı diğerlerinden farklıydı. Masalarda senatörler yerine, yarının senatörleri minik öğrenciler oturdu. Toplantıya Rektör yerine öğrenciler başkanlık etti. Masalarda evraklar yerine balonlar ve Türk Bayrakları vardı. Gündem ise 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramıydı. Minik öğrenciler, anne babalarına seslendi: “Sizleri çok seviyoruz”.

Toplantıda renkli anlar da yaşandı. Önlerindeki mikrofonu açan öğrenciler, kreşte öğrendikleri şiirleri ve şarkıları söylediler. Zaman zaman sözleri unutan miniklere öğretmenleri yardım etti. Hep birlikte şarkılar söylediler..

Rektör Çomaklı: “Devletimizi sizlere emanet edeceğiz”

Kürsüden miniklere seslenen Rektör Çomaklı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın Mustafa Kemal Atatürk’ün armağan ettiği önemli bir gün olduğunu belirtti. Prof. Dr. Çomaklı şunları söyledi: “Bizler geleceğin büyükleri olarak sizlere güveniyoruz ve devletimizi sizlere emanet edeceğiz. Miniklerimizi yetiştiren değerli öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Bu koltuklara bugün temsilen miniklerimizi oturttuk. Umarım gelecekte hepsi bu noktalara gelirler. Bugün buraya 23 Nisan’ı kutlamaya gelen bütün öğrencilerimiz bizlerin melekleri. Meleklerimizin ilerde bu noktalara gelebilmesi için öğretmenlerimize çok büyük bir iş düşmekte. Öğretmenlerimiz nasıl yol gösterirse öğrencilerimizde o yolu takip ederler. Kendi öğretmenim Naime Ercan hocama da buradan emeklerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Bütün hocalarımızın yeri ayrı. Hepsine buradan şükran ve minnetlerimi sunuyorum.  Bu etkinlik için teşekkür ediyorum ve tüm miniklerimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum.”

Minik Senatörlerden Rektör Çomaklı’ya hediye                                              

Rektörümüz Prof. Dr. Çomaklı minik öğrencilerle yakından ilgilendi. Onlara çeşitli hediyeler verdi. Minik öğrenciler tarafından yapılan bir tabloyu Kreş ve Gündüz Bakımevi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Aslı Yıldırım Polat, Rektör Prof. Dr. Çomaklı’ya hediye etti.

                                                                                                                                 

                                                                                                                        

Editör: TE Bilişim