Öz Büro İş Sendikası SARAR Büyük Mağazacılık Tic. A.Ş.’de 28/05/2019 tarihinde elde ettiği 365 üyesi   adına toplu iş sözleşmesi yapmak hakkını elde ettiği ancak Sarar'ın buna uymadığı için mahkemeye gidildiği belirtilen açıklamada, "Sarar işverenliğini mahkeme kararına saygı duymaya davet ediyoruz"denildi.

Öz Büro İş Sendikası'ndan yapılan açıklama şöyle; "Sendikamız Sarar Büyük Mağazacılık Tic. A.Ş.’de 28/05/2019 tarihinde 365 üyesi ile yeterli çoğunluğu sağlamış ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan yetki tespiti almıştır. Ancak SARAR işverenliğinin haksız itirazı üzerine konu yargıya taşınmıştır.

Bu süreçte duruşmalar yapılmış, keşfe gidilmiş, dosya bilirkişiye gönderilmiş ve sonuçta Eskişehir 1. İş Mahkemesi tarafından 2019/638 E. Sayılı dosyası ile yetkili sendikanın Öz Büro İş Sendikası olduğuna karar verilmiştir.

              Sarar’da çalışmakta olan üyelerimiz adına toplu iş sözleşmesi yapmak için önümüzde hiçbir yasal engel bulunmadığı mahkemece ispatlanmıştır. Çok açık ki Sarar işverenliğinin bu sonuca itirazı süreyi uzatmaktan başka bir işe yaramayacaktır.

İş kolunun özgün ve güçlü sendikası olarak biz, çalışma barışının bozulmaması için bir yılı geçkin süredir üyelerimizin anayasal hakkı olan sendikaya üye olma hakkına saygı duymasını beklemekteyiz. Fakat artık sabrımız ve sürecin barışçıl yollarla çözüleceğine olan inancımız tükenmek üzeredir. SARAR işverenliğinden sonucu kesin olan bu süreci daha fazla uzatmamasını ve işçileri daha fazla mağdur etmemesini bekliyoruz.

Tüm üyelerimize süreç boyunca göstermiş oldukları sabırlı ve kararlı duruşlarından dolayı teşekkür ediyoruz. Sendikamızın ve üyelerimizin gösterdiği sorumlu davranışın aynısını SARAR işverenliğinden de beklediğimizi kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz."

Editör: TE Bilişim