Özel Haber: Tuğba KOÇAL

Eskişehir’de bulunan TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonu’nda çalışanların sendikaya üye olması nedeniyle 25 çalışanı bulunan araç muayene istasyonunda, Musaffet Oktay, Oğuz Can ve Mevlüt Karaduman işten çıkarıldı. Diğer işçiler üzerinde de baskı kurulması nedeniyle çalışanlar, iş yavaşlatma eylemi yapıyor.

10 yıldır REYSAŞ firması bünyesinde bulunan TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonunda çalışan Musaffet Oktay, sendikaya üye olduğu için işten çıkarıldığını söyledi. Yaşananlar hakkında bilgi veren Musaffet Oktay, “Eskişehir Araç Muayene İstasyonunda çalışanlar olarak yeterli sayıya ulaşarak Nakliyat İş Sendikasına üye olmak üzere Bakanlığa başvurduk. REYSAŞ firması bunu duyunca, bu işe öncülük eden kişileri işten çıkardı. Eskişehir’de benimle birlikte 3 kişiyi işten çıkardılar, diğer çalışanlar üzerinde de baskı sürüyor. Diğer illerde de buna öncülük eden çalışanların işine son verildi” diye konuştu.

SAATLERDİR RANDEVU BEKLİYORLAR

Yaşananlar nedeniyle iş yavaşlatma eylemi başlattıklarını söyleyen Oktay, “İşten çıkarmalar ve çalışanlar üzerinde kurulan baskı nedeniyle şu anda Eskişehir TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonu’nda iş yavaşlatma eylemi gerçekleşiyor. Normalde randevu ile çalışılıyor. Şu anda iş yavaşlatma eylemi nedeniyle randevular 5 saat geriden geliyor. Saatlerdir bekleyen vatandaşlar mağdur oldu ve yetkililerle görüşüyor” dedi.  

Editör: TE Bilişim