TMMOB Makina Mühendisleri Odası Eskişehir Şube Başkanı Atila Tomsuk, servis Taşımacılığında Dikkat Edilmesi Gereken Önlemleri sıraladı. Tomsuk, "Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak ilan edilen Covid 19 Virüs Salgını ile ilgili servis taşımacılığı vasıtasıyla işe geliş gidişler sırasında kullanılan servis araçlarında aşağıdaki önlemlerin alınması Makina Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi tarafından önemle duyurulur.

- Servis araçları en fazla % 50 dolulukla kullanılmalıdır.

- Araçlar, sık aralıklarla temizlenmeli ve dezenfekte edilmelidir.

- Sık temas edilen kapı, tutamak, kolçak ile koltuk başlık ve tutamakları her kullanımdan önce dezenfektan malzeme veya alkolle silinmelidir. ,
- Servis kullanan çalışanların, araç içerisindeki yüzeylere temasının mümkün olduğunca azaltılmalıdır. ( örneğin tek kullanımlık eldiven kullanılması..)
- Servis araçlarının taşıma kapasitesinin sosyal mesafe göz önüne alınarak planlanmalıdır. Her sıraya 1 kişi oturmalıdır. Oturma şekli çapraz olmalıdır. ,
- Araç girişlerine el dezenfektanları konulmalıdır.
- Seyahat süresince araç içerisinde şoför ve tüm yolcuların cerrahi maske takmaları gerekmektedir.

- Çalışanların her gün ateş, kuru öksürük olup olmadığı veya yabancı ile temas edip etmediği sorgulanarak uzaktan ölçen ateş ölçerle ateşleri kontrol edilmelidir."

Editör: TE Bilişim