Konuyla ilgili açıklama yapan SES Şube Sekreteri Dr. Bülent Agırel, “Geçtiğimiz günlerde ilimizdeki bazı basın yayın organlarına İlimizde ki sağlık kurumlarındaki yetkili sendikaların kimler olduğu yönünde açıklamalar düştü.  Evet geçtiğimiz günlerde hastanelerde, diğer sağlık kurumlarında üye sayıları belirlenmiş kimlerin ne kadar üyesi olduğu ortaya çıkmıştı. Ama bu sayılara nasıl ulaşıldığı, ya da bu sendikaların sağlık emekçileri için neler yaptığı yapacağı soruları yanıtsız kaldı” dedi.

“Bu üye sayılarına ulaşan ‘yetki’ alan sendikalar sağlık emekçilerinin bir dertlerine merhem mi oldular” diye soran Agırel, sözlerini şöyle sürdürdü: “Uzun zamandır iş güvencesi, kadrolu çalışma, emeklilik ve sosyal güvenlik hakları alanında çok önemli kayıplar yaşandı ve yaşanmaya devam ediyor. Önümüzdeki günlerde hükümetin gündeminde kadrolu çalışmanın kaldırılması, kıdem tazminatının kaldırılması, ikramiyelerimizin fona devri gibi çalışmalar olduğu açık açık söyleniyor. Bu yetkili sendikaların bu gelişmeler karşısında hiçbir ses çıkarmadıklarını hatta hükümetin paralelinde düşündüklerini  duyuyoruz. Sağlık emekçilerinin bu durumu göz önünde tutacaklarını düşünüyoruz.”

SES’in etkili sendika olduğunu söyleyen Agırel, “Sendikamız SES kurulduğu günden beri gücünü sağlık emekçilerinden alarak onların haklarını geliştirmek büyütmek için mücadele eder. Kuşkusuz bundan sonrada sağlık emekçilerinin gerçek ve tek sendikası olarak mücadeleye devam edecektir. Yani SES sağlık emekçilerinin her zaman etkili sendikasıdır” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim