Sendika tarafından yapılan açıklamada Sağlık ve sosyal hizmet emekçilerine dönük şiddet son hızla devam ettiği kaydedildi. Açıklamada, yaşananların nedeninin yıllardır sendikanın karşı durduğu, engellemek için direndiği, dünkü ve bu günkü hükümetlerin özelleştirme ve istihdam politikaları, bu ve benzeri olaylar yılların gerici politikalarının birikimi olduğu belirtildi.

Sendikanın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “İstanbul’da otoparkta öldürülen hocamız, 2 yıl önce Gaziantep’te görevi başında öldürülen Doktor Ersin Aslan ve kamuoyuna yansımayan meslektaşlarımıza dönük onlarca şiddet vakası hala hafızalarımızda tazeliğini korumakta. Onlarca sağlık ve sosyal hizmet emekçisinin fiziki ve psikolojik şiddete uğramasına karşın, hala etkili yasal düzenlenmeler yapılmamakta; izlenen politikalarla emekçilerle halk karşı karşıya getirilmektedir.

4 SAAT REHİN KALDILAR

Çok değil daha geçen hafta ilimizde yaşanan, yine meslektaşlarımıza dönük şiddet eylemi ulusal basına da yansımıştır. Eskişehir 100. Yıl Çocuk yuvasında çalışan arkadaşlarımız ve yuvada kalan çocuklarımız şiddete maruz kalmıştır. Arkadaşlarımız ve çocuklarımız dört saat boyunca rehin tutulmuşlardır. Neyse ki çocuklar ve arkadaşlarımız sağlıklı olarak kurtulmuşlardır.

SORUNLAR ARTIYOR

Sosyal sorunlar, sosyal hizmet alanında muhtaç yaşlı çocuk aile engelli sayısı hızla artmaktadır. Buna karşın hizmet binaları yenilenmemekte, ihtiyaca dönük nitelikli personel alınmamakta, yerine niteliksiz taşeron şirketlerle çalışılmaktadır. Taşeron şirket çalışanlarının ise iş güvencesiz, düşük ücrete mahkûm edilerek iş disiplinleri, işe yoğunlaşmaları bozulmakta, bu durum çalışma yaşamı barışına zarar vermektedir. Zor şartlar altında çalışan sosyal hizmet ve sağlık çalışanları desteklenmemekte, bu konuda gerekli yasal düzenlemeler yapılmamakta, yeterli hizmet içi eğitim verilmemektedir.

KINADI

Tüm bu sorunların giderilmesi için sendikamız ve sosyal hizmet çalışanları olarak katkı sunmaya hazır olduğumuzu bildirir, sosyal hizmet çalışanı arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletir, olayın sorumlularını şiddetle kınarız.

Editör: TE Bilişim