KESK’e bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Eskişehir Şube Başkanı Yalçın Mutlu , 30 Ağustos 1922 de emperyalistlere ve işbirlikçilerine karşı kazanılan büyük taarruzu, Baş Komutan Mustafa Kemal’i ve silah arkadaşlarını anıp, Zafer Bayramı’nı kutladı.

Bağımsızlık, özgürlük, hürriyet hiçbir insanın vazgeçemeyeceği değerler olduğunu vurgulayan SES Şube Başkanı Yalçın Mutlu, “O gün Dumlupınar’da yakılan ateşin, bugün gelinen nokta ile karşılaştırılması da gereklidir. Savaşarak ele geçiremeyenler 1950’den sonra çok partili döneme geçilmesi ile birlikte siyasi manevralarla bu günleri hazırlamışlardır. Ülkemiz serbest piyasa, Neo liberal politikalar, uluslar arası anlaşmalar, Gümrük Birliği Anlaşması ve bunlara benzer uygulamalarla talan edilmektedir” dedi.

“Telekom, Tekel, Tüpraş, Erdemir, Seka, Petkim, Limanlar, yollar, köprüler, ülkenin toprakları satılmakta, ticaret anlaşmaları ile yerli pazarlar yok edilmekte, teknoloji çöplüğüne çevrilmekte, yabancı para birimine bağımlı, borsası yabancıların elinde olan ülkemiz açık Pazar haline dönüşmüştür” diyen SES Şube Başkanı Yalçın Mutlu’nun 30 Ağustos Zafer Bayramı açıklaması şöyle:

“Üretmeyen, üretimi engellenen, ihracatı olmayan, dün başkası bugün Amerikan emperyalizmi yönetenleri esir almış, beyaz sarayın kapısı aşınmaktadır. Atalarımıza borcumu bu uygulama ve anlaşmaları Mecliste hayır diyerek, mitinglerde, alanlarda hayır diyerek, 6. Filoya yapılanları unutmayarak, yaşamın her alanında pratikte savunmak borcumuzdur. Bizler Tam bağımsız, demokratik bir Türkiye için her zaman mücadele edeceğiz.”

 

Editör: TE Bilişim