SES’in 10.Olağan Genel Kurulu 15.Şubat Cumartesi günü saat 11.00 da Yunus Emre Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek.

Tüm sağlık emekçilerini sendikanın genel kuruluna davet eden SES Eskişehir Şube Başkanı Dr. Birtürk Özkavak,” Büyük bir heyecan mücadele azmiyle sendikamızı daha büyütmek sağlık emekçileriyle daha derinden ve sarsılmaz ilişkiler kurmak, haklarını korumak ve geliştirmek, halkın sağlık hakkını korumak adına bütün gücümüzle hazırız.

Dokuzuncu genel kurulumuzdan bu yana bir üç yılı daha tamamladık. Belki de hepimiz hayatının en zor en ağır günlerini bu dönemde yaşadık. Hem dünyada hem ülkemizde yaşananların çok yakından tanığıyız. Her geçen gün zorlaşan geçim şartları, haklarımızın, özgürlüklerimizin bir bir kısıtlanması yok edilmesi, iş yerinde artan şiddet, kadına yönelik çocuklara yönelik ötekilere yönelik artan şiddet. Doğanın geri dönülemez şekilde talanı. Demokrasi hukuk laiklik barış gibi bizi bir arada tutan tüm temel değerlerimizde kaygılandıran gerilemeler yaşadık” dedi.

Üç yılı zorluklarla geçirdiklerini vurgulayan başkna Dr. Özkavak şunları söyledi:

“ Âmâ yılmadan usanmadan durmadan haklarımızı korumak geliştirmek için işimiz ekmeğimiz ve güzel ülkemiz için mücadele ettik. Sağlık emekçilerinden ve halkımızdan aldığımız güçle inançla yaptık bunu.

Tüm işyerlerinde hastanelerde, ASM lerde, Sosyal Hizmet birimlerinde, ilçelerde her yerde gücümüzün yettiğince sağlık ve sosyal hizmet emekçilerine ulaşmaya çalıştık. Üyemiz olsun olmasın karşılaşılan her türlü haksızlığa hukuksuzluğa gereken yanıtı vermeye çalıştık. Emekçilere destek olduk. Onların gerçek SES i olduk. Ekonomik taleplerimizi, iş yerleriyle ilgili sorunları, ülkenin genel gidişatıyla ilgili düşüncelerimizi korkmadan çekinmeden dile getirdik mücadele ettik. İşyerlerinde giderek artan çığırından çıkan yandaşlığa kayırmacılığa baskıya kuralsızlığa karşı SES olarak elimizden geldiğince karşı koyduk tepki gösterdik. Üyemiz olsun olmasın tüm sağlık emekçilerini aynı sınıftan bilip sınıf kardeşimiz olarak gördük. Mücadelemizi büyütmeye birleştirmeye çalıştık. İlimizin ve ülkemizin sorunlarında emekçilerin talepleri doğrultusunda taraf olduk. Laikliği adaleti demokrasiyi eşitliği barışı ve kardeşliği,yaşam hakkını, savunduk.Gördüğümüz bütün baskılara rağmen geri adım atmadık.Şehrimizin değerlerini,güzelliğini birikimlerini korumaya çalıştık. Termik santrale karşı koyduk. Sağlık Kurumlarındaki yıkımlara,yeşilin yok edilmesi çabalarına karşı koyduk.

Mücadelenin yanında müzakereyi de önemseyerek tüm yöneticilerle görüşmeye önem verdik. Sağlık emekçilerinin gerçek taleplerini sadece biz sahiplenerek çözüm üretmeye çalıştık. Birçok hakkı koruduğumuz gibi yeni kazanımlar elde ettik.

Diğer sendikalar, meslek örgütleri ve derneklerle ortak çalışmalar yaparak platformlar kurarak aktif olarak bir çok faaliyet yürüttük.

Emekçilerin kültürel birikimlerini geliştirmeye, tüm sanat dallarındaki yeteneklerini ortaya çıkarmak yarının dünyasını emekçilerin değerleriyle kuracağımız anlayışıyla birçok faaliyet gerçekleştirdik. Önemli yazar şair ve sanat insanlarıyla söyleşiler düzenledik. Etkinlikler yaptık. KESK OYUNCULARI adıyla oluşturulan tiyatro topluluğu ile oyunlar çıkardık ve ilimizde bu alanda önemli bir yerimiz olduğunu gösterdik.

Şube olarak sağlık alanının ve kültür sanat içeriğinde Türkiye de tek örneği olan ve tirajı bini bulan tüm sağlık emekçilerine ücretsiz olarak ulaştırılan İŞYERİNİN SESİ isimli bir dergi çıkardık.

Bütün yaptıklarımıza rağmen elbette yapamadıklarımız ulaşamadıklarımızda olmuştur. Genel kurulumuzda tüm faaliyetlerimizi gözden geçirip önümüze bir yol haritası çıkaracağız. Çünkü biz tüm sağlık emekçilerinin gerçek ve tek sendikasıyız.

Önümüzde bir üç yıl daha var. Dağ gibi biriken sorunlarımız var. Bunları işbirlikçi yandaş yapıların çözemeyeceğini, hatta bizzat yarattıklarını çok net biliyoruz.Biz bütün sağlık emekçilerinin SES i olarak var olmaya, mücadele etmeye, sınıf kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Ve elbette haklarımızı sonuna kadar kazanacağız.

Büyük bir şevkle onuncu genel kurulumuza giderken sadece üyelerimizi değil hepinizi tüm sağlık emekçisi kardeşlerimizi genel kurulumuza davet ediyoruz.

Eskişehir Yerel basınına da tüm basın emekçisi arkadaşlarımıza da ayrıca ve özel olarak teşekkür etmek istiyoruz. Hiç bir zorluğa aldırmadan yanımızda olup SES imize ses kattıkları için. Tüm basın emekçilerini de Genel Kurulumuzu izlemeye davet ediyoruz.”

Editör: TE Bilişim