Haber: Erdoğan Ekiner

Sarıkavak Derneği’nden, Eskişehir’deki Alevi-Türkmen derneklerine federasyon çağrı yaparak seslerinin daha güçlü çıkması gerektiğini vurguladı.

Sarıkavak Derneği’nde yapılan toplantıda, genel kurul süreci ve gerçekleştirilen etkinlikler değerlendirildi. Yeni dönemde aday olmayacağını açıklayan Başkan Celal Gölpek, bazı üyelerden gelen istek doğrultusunda, Eskişehir’deki Alevi Türkmen derneklerinin bir üst çatı, federasyon altında bir araya gelmelerinin doğru olacağını  vurguladı.

“Sesimiz daha güçlü çıkmalı” diyen Gölpek, “Diğer derneklerimizde bir federasyon çatısı altında bir araya gelebiliriz. Daha çok öğrenciye burs verilebilmeli”  dedi.  Gölpek, derneğin gerçekleştirdiği panel, söyleşi, gezi, burs gibi çalışmalarından örnekler verdi.

Öte yandan başkanlık için İhsan Kaya’nın adı belirginleşirken, yönetim kurulu üyesi Kaya, Celal Gölpek, Sarıkavak Derneği’nde gerçekleşen panel ve söyleşilerin yanı sıra Hacıbektaş ve Anıtkabir gezileri düzenlediklerini belirtti.

SAR-DER (Sarıkavak Derneği) Başkanı Celal Gölpek bir gece düzenleyip üyeleri ve diğer derneklerinin üyelerini yan yana getirmeyi de hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim