Eğitim-Bir-Sen Sivrihisar İlçe Temsilcisi Tahir Yıldız Barış Harekatına destek veren açıklamalara bulundu. Yıldız'ın açıklaması şöyle; "Suriye hudutumuzu ve sınırlarımız boyunca uzanan toprakları terör unsurlarından temizleyerek güvenli bir koridor oluşturmak üzere Türk Silahlı Kuvvetlerimizin başlattığı Barış Pınarı Harekâtımız ülkemiz, devletimiz, milletimiz ve çevre ülkeler için hayırlara vesile olsun.

Amaç, bu bölgeyi PKK/PYD/YPG ve DEAŞ gibi terör örgütlerinden temizleyerek, Suriye halkını teröristlerin baskı ve zulmünden kurtarmak, bölgede huzur, güven ve barış ortamını yeniden tesis etmektir. Bu nedenle Türkiye'nin başlattığı her harekat, Suriyeli göçmenler, mazlum ve mağdur durumdaki yerel halk tarafından desteklenmektedir. Geçmişte de olduğu gibi Türk ordusu, 'selam Türk'ün bayrağına' şeklinde karşılanmaktadır.

Türk Milleti ve Sivrihisarlılar olarak, devletimizin aldığı bu kararın arkasındayız ve her cephede üstün yetenekli komutanlarımızla ve kahraman Mehmetçiğimizle yürek yüreğe, omuz omuzayız.

"Sessiz kalmamız beklenemez"

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla gerçekleştirilen Barış Pınarı Harekâtı’na karşı açıklamalar yapan Avrupa Birliği ve Arap Birliği gibi uluslararası aktörleri, insanlık adına daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. Kendi çıkarları dışında hiçbir konuda birlik olamayan bu yapıların, Türkiye karşıtlığında ve mazlum coğrafyalardaki zulümlere sessiz kalmada birlik olmaları manidardır. Türkiye’nin ve bölgemizin huzuru ve istikrarı için hayati önem taşıyan Barış Pınarı Harekâtı’na ilişkin hem ülkemiz içerisinde hem de uluslararası platformlarda yapılan ve terör örgütlerinin propagandasını amaçlayan tüm açıklamaları reddediyoruz.

Türkiye ve ekonomisine yöneltilen tehditler karşısında bu vatanın her bir ferdi, Türkiye'nin geleceği için daha çok çalışacak, daha çok üretecektir. Gün sessiz kalma değil, milli birlik ruhuyla bir ve beraber olarak ses verme günüdür.

Türkiyenin her köşesinde olduğu gibi Eğitim Bir sen Sivrihisar İlçe Teşkilatı ve Sivrihisar Halkı olarak dualarımızla devletimizin ve "kahraman askerlerimizin" yanındayız. Türk Silahlı Kuvvetlerinin bölgedeki terör unsurlarını yok edeceğine ve terör örgütlerini hezimete uğratacağına olan inancımız ve güvenimiz tamdır.

Türk Ordusu, Kandil’e beyaz bayrak çektirecektir!

İç cephede ve dış cephede bütün milletimizin birliğini, Ordu ile milletimiz arasındaki birliği ve dostlarımızla Türkiye arasındaki birliği pekiştirmek, günün millî görevidir.

Türkiye’nin bu harekâtı yalnız kendi güvenliği için değil, aynı zamanda Batı Asya’da güvenlik ve dünya barışı içindir. Türkiye’nin bu harekâtı, geniş çaplı savaşları önleyecek bir insanlık değeri taşımaktadır.

Kahraman Ordumuzun bahtı açık, kılıcı keskin olsun!"

Barış Pınarı Harekatı’nda görev alan kahraman Mehmetçiklerimizin her birini alınlarından öpüyor, kendilerine ve bu harekatta Türkiye'yle birlikte olan tüm yerel destek unsurlarına muvaffakiyetler diliyorum.

Allah yar ve yardımcımız olsun.”

Allah şanlı ordumuzu muzaffer eylesin!

Editör: TE Bilişim