15 Ekim 2016 Cumartesi günü Ankara’da yapılacak mitingin yasaklanması üzerine Emek ve Demokrasi Güçleri ile KESK diğer illerde olduğu gibi Eskişehir’de basın açıklaması gerçekleştirerek baskıların karşısında sessiz kalmayacaklarını vurguladılar.
Adalar’da yapılan açıklamayı  KESK Dönem Sözcüsü Serkan Demir okudu. Darbe girişimi sonrasında getirilen OLAH’ın toplanma ve yürüyüş hakkını yasaklamada bir fırsata dönüştürüldüğünü vurgulayan Serkan Demir, “Devlet, toplantı ve gösterileri, mitingleri yasaklamakla değil, güvenliğini sağlamakla yükümlüdür. Valilik tarafından yasaklanması AKP iktidarının emek ve demokrasi güçlerini, demokratik muhalefeti hedef alan faşizan politikasının bir parçasından ibarettir” dedi.
Demir, KESK’in kamu emekçilerinin yıllardır sınırlanan iş güvencesini tamamen ortadan kaldırmak isteyenlere karşı, sadece kendi üyeleri için değil, ayrımsız tüm kamu emekcilerinin hak ve çıkarlarını korumayı başından beri görev bildiğini söyledi. Açığa almalara, ihraçlara karşı çıkmaya ve arkadaşlarının görevlerine dönmesi, OHAL’ın kaldırıllması, KHK’ların geri çekilmesi için mücadele etmeye devam edeceklerini belirten KESK Dönem Sözcüsü Serkan Demir, “Bilimsel-demokratik-laik eğitim, parasız, ulaşılabilir ve nitelikli kamusal hizmet mücadelemizi daha da yükseltecğiz. Yasaklar ne geçmişte, ne bugün ne de gelecekte haklı, meşru ve fiili müadelemizi engellemeyecektir. Haklı mücadelemizi baskı altına almaya çalışan, her türlü hukuk dışı ve fiili uygulamalar karşısında geçmişte olduğu gibi bugün de sessiz kalmayacağız” diye konuştu.
 
Editör: TE Bilişim