Sağlık Emekçiler Sendikası (SES) yönetim kurulu adına açıklama yapan Erhan Kamış, Şehir Hastaneleri konusunda açıklama yaptı. Kamış, “Şehir hastaneleriyle sağlık emekçilerinin daha ağır koşullarda çalışması kabul edilemez” dedi.

Kamış, “Şehir hastanelerin hukuki ve örgütsel yapısı incelendiğinde özel bir hastanede kamu güvencesi ile çalışanlar gibi karmaşık bir düzenleme olduğu görülmektedir. Kamu idaresinin üstlendiği birçok görevin piyasaya terk edileceğinden hizmet satın alımı yoluna gidilmesine yoğun bir piyasalaşmanın yaşanacağını söylemek mümkündür. Buralarda çalışan çok sayıda sağlık emekçisi görev yerleri değişikliğinden, emekliliğe zorlama, sözleşmeli çalışma güvensizleştirme gibi yoğun baskılarla karşılaşacaktır.Sağlık çalışanları kamu çalışanı (personeli) olmaktan çıkarak özel sektör çalışanı olacaklardır” diye konuştu.

“Şehir Hastaneleri sağlıkta tekelleşmeye neden olacaktır” diyen Kamış, “Sağlık tesislerinin bir araya getirilmesi ölçekte büyümeye neden olacaktır. Bu büyüme etkin ve küçük işletmeler yerine dev yapıların oluşmasını sağlayacaktır. Hastaneler birkaç sermaye grubunun yönetiminde toplanarak tekelleşmeye açık bir sağlık düzeni ortaya çıkacaktır” ifadelerini kullandı.

Kamış, açıklamasını şöyle sürdürdü: “İlimizde tüm kamu hastaneleri şimdiden cadı kazanına dönmüş her köşede Yeni Hastaneye kimlerin gönderileceği hangi bölümlerin kapatılacağı vb spekülasyonları yapılmakta sağlık emekçileri yoğun bir stres altında tutulmaktadır. Bütün bu yıkım politikalarının ortaklığını yapan yandaş sendikada bu karmaşadan yeni rant alanları çıkarmak sağlık emekçilerini korkutarak kendine çekmek peşindedir. Sağlık emekçileri hiç olmadığı kadar baskı altında belirsizlik altındadır.Biz sağlık emekçilerinin biricik gerçek sendikası SES  olarak Sağlık emekçilerine bir kez daha çağrı  yapıyoruz bu politikalar kader değildir.Yandaş ve işbirlikçi sendikalar her türlü yıkım politikasının ortağı olarak sorunları çözemez.Çözüm birlikte mücadeleden geçer.Mücadele ederek iş güvencemizi gelir güvencemizi yarınlarımızı güvenceye almak bizim elimizdedir.”

Editör: TE Bilişim