Memur Sen’e bağlı Sağlık Sen, Sosyal Sorumluluk Projelerimiz kapsamında Genç Sağlık Sen  öncülüğünde kan ve kök hücre bağış kampanyası düzenledi.

 Geçen yıl 14 Şubat’ta ‘vatan sevgisi imandandır’ diyerek Afrin harekâtında görevli kahraman asker ve polisleri desteklemek amacıyla basın açıklaması ve destek kampanyası düzenlediklerini hatırlatan Sağlık Sen Eskişehir Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal, “Bugün de burada bağışların en yücesi; insana ve insan sağlığına yapılan bağıştır düşüncesindeyiz. Kan ve kök hücre de ne zaman, nerede lazım olacağı belli olmayan hayati bir unsurdur. İhtiyaç hâsıl olduğu ve hayati tehlikelerin bulunduğu durumlarda elimizin altında bulunması gereken kanın ve kök hücrenin biz gönüllüler dışında başka bir alternatifi de bulunmuyor” dedi.

Hiç tanımadığımız bir insana can vermenin ve hayat umudu olmanın mutluluğunun tarif edilemeyeceğini kaydeden Köksal basın açıklamasında şunları söyledi.

“Hastalara destek olmanın bir vatandaşlık görevi olduğunu, herkesin bir gün ihtiyaç sahibi olabileceklerini düşünerek, sevdamız vatan ve insan diyerek 14 Şubat’ta kan ve kök hücre bağışı kampanyası düzenliyoruz.

Siz de bizimle 14 Şubat’ta kan ve kök hücre bağışında bulunarak sevgimizi hayat kurtararak pekiştirmeye var mısınız?

Çeşitli hastalıklardan mustarip insanlarımız için deva olacak bu ulvi görev 14 Şubat sevgililer gününde ve biz Sağlık çalışanları öncülüğünde gerçekleştirilmesinin vatandaşlarımız üzerinde olumlu ve teşvik edici etkisinin olacağına inanıyoruz.

Bu organizasyon yapma amacımız kan bankalarındaki kan ve kök hücre verici sayılarını artırmak ve farkındalığına varmak. Buradan siz basın mensuplarının vasıtasıyla tüm sağlık camiasını ve Eskişehir halkını kan ve kök hücre bağış kampanyamıza davet ediyoruz.”

Kampanyaya katılan Eskişehir İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Uğur Bilge’de yaptığı kısa açıklamada; “14 Şubat gününde Genç  aynı zamanda aşkla ile birlikte kırmızı vurgulanarak aşkımız Kızılay diyoruz. Kan bağışı ile geldik. Sağlık Müdürlüğü ile birlikte Sağlık Sen'in bir kaç etkinlikten bir tanesi, bu halkaya bir tane daha ekledik. Sağlık Sen'le Başkanlara teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Kampanyaya;  Eskişehir İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Uğur Bilge, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr. Ali Mumcu, şube müdürleri, sağlık emekçileri katıldı.

Editör: TE Bilişim