Seyitgazi Belediyesi önderliğinde Eskişehir’de faaliyet gösteren Seyitgazi’ye bağlı 24 mahalle dernek ve 1 vakıf Seyitgazi Dernekler Platformunu oluşturuldu. Platformun tanıtım toplantısı Seyitgazi’de gerçekleştirildi.

“KOŞAR ADIMLA BİR YERLERE VARABİLMEK İSTİYORUZ”

Seyitgazi Dernekler Platformu Sözcüsü Kadri Ay, platformun kuruluş amacı hakkında bilgi verdi. Ay, “Bizler 1 vakıf ve 23 dernek ile bu platformu oluşturduk. Amacımız tüm köylere ait sivil toplum kuruluşları ve Seyitgazi Belediyesiyle işbirliği içinde olarak Seyitgazi için en verimli şekilde güç birliği içinde güzele en çabuk ulaşabilmek. Geçmişte kaybedilmiş süreyi kısa sürede yeniden kazanıp yürüyerek değil koşar adımla bir yerlere varabilmek istiyoruz” dedi. Seyitgazi Belediye Başkanı Hasan Kalın’a teşekkür eden Ay, “Bu anlamda Seyitgazi Belediyemiz bizlere bu anlamda çok destek oldu. Kendilerini teşekkür ediyorum” diye konuştu.

SEYİTGAZİ’NİN KÜLTÜRÜ GELECEK NESİLLERE AKTARILACAK

Seyitgazi Belediye Başkanı Hasan Kalın, platformun paydaşları hakkında bilgi vererek, “Geçtiğimiz yıl Seyitgazi Belediyemizin kuruluşunun 100. yılı idi. Bu etkinlikler kapsamında bütün derneklerimizle toplantılar gerçekleştirdik. Bunu aylık olarak devam eder hale getirdik. Her ay bir derneğimiz bu toplantılara ev sahipliği yapıyor. Bu toplantılarda dernek başkanlarımız ve yöneticilerimizle bir ortak platform oluşturalım, Seyitgazi’mizin kültürünü, geçmişten gelen değerlerini gelecek nesillere aktaralım istedik. 23 derneğimiz, 1 vakfımız ile birlikte Seyitgazi Dernekler Platformu çatısı altında bir araya geldik. Bazı köylerimizin dernekleri yok ama kendi aralarında onlar da bir araya geliyorlar. Kendi aralarında bir platform oluşturmuşlar. Onlar da bu platforma dahil oldu” dedi.

“SEYİTGAZİ GÜÇLÜ BİR İLÇE”

“Biz güçlü bir ilçeyiz” diyen Başkan Kalın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Eskişehir’de 60 bine yakın nüfusu olan, şehrimiz dışında da yine 60 bine yakın hemşerimizin yaşadığı bir ilçeyiz. Çok farklı kültürleri içinde barındıran bir ilçeyiz. Bütün farklı kültürlere mensup olunmasına rağmen beraber kardeşçe yaşayabilen güzel bir ilçeyiz. Bir platform altında birleşelim ve bu birlikteliğimizi taçlandıralım istedik. Bütün Seyitgazili hemşerilerimizi kapsasın istedik. Seyitgazi ve Seyitgazi’mizin bütün gelenek, görenek ve kültürlerini yaşatalım istedik. Bizim derneklerimiz sadece Eskişehir’de hareketlilik sağlamıyorlar, kendi mahalle ve köylerinde de etkinlikler yapıyorlar. Seyitgazi’mizin kültürü, geleneği, göreneği ve geçmişten gelen bütün değerlerini gelecek nesillere çok daha sağlıklı şekilde aktarmayı hedefliyoruz. Seyitgazililer Platformunun tüm Seyitgazili hemşerilerimize, hatta Seyitgazili olmayıp Seyitgazi’yi seven hemşerilerimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.”

Editör: TE Bilişim