Seyitgazi Belediye Başkanı Hasan Kalın bayram namazını Seyitgazi Çarşı Camisi'nde kıldı.Seyitgazili vatandaşlar ile bayramlaştı. Namazın ardından Seyitgazi Belediyesi tarafından vatandaşlara lokma ikram edildi.

Camiler doldu

 Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Seyitgazi'de de  vatandaşlar bayram namazını kılmak için camilere akın etti. Sabahın erken saatlerinde camilere dolduran vatandaşlar, aynı sırada saf tutarak namaza durdu. Tekbirler eşliğinde minbere çıkan camii imamları günün anlam ve öneminin anlatıldığı hutbelerde, bayramda özellikle dargınlıkların giderilmesi ve hasta ziyaretlerinin önemini vurguladılar.

Lokma dağıtıldı

Namazın ardından cami çıkışında Seyitgazi Belediye Başkanı Hasan Kalın, Seyitgazi Kaymakamı Ertuğrul Avcı İlçe Jandarma Komutanı İbrahim Yalçın, İlçe Emniyet Müdürü Osman Erdoğan ve Et ve Balık Kurumu Genel Müdür yardımcısı Ethem Kalın vatandaşlarla  bayramlaştı. Seyitgazi Belediye Başkanı Hasan Kalın bayramların, dostluk, kardeşlik ve dayanışma duygularının pekiştiği, dargınların barıştığı müstesna günler olduğunu belirterek vatandaşların kurban bayramını kutladı.Vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaşan Başkan Kalın çocuklara bayram harçlığı vermeyi de ihmal etmedi.

Öte yandan bayram namazının ardından Seyitgazi Belediyesi tarafından vatandaşlara lokma ikramında bulunuldu.Bayramlaşmanın ardından vatandaşlar yakınlarının mezarlarını ziyaret etti.

Editör: TE Bilişim