ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir’in Seyitgazi ilçesindeki camiler, Kadir Gecesi dolayısı ile adeta dolup taştı. Ziyarete açılan Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V.) Sakal-ı Şerif'i ise yoğun ilgi gördü.
Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı ve "bin aydan daha hayırlı" olarak kabul edilen Kadir Gecesi’nde Seyitgazililer camilere akın etti. Seyitgazi ilçe merkezinde bulunan ve yeni restore edilen Çarşı Camii'nde düzenlenen Kadir Gecesi programı, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlarken, Seyitgazi İlçe Müftü Vekili İbrahim Yakut’un gecenin değerini anlatan vaazıyla devam etti. Seyitgazi İlçe Müftü Vekili Yakut vaazında, "Bu gece, Yüce Rabbimizin inayetiyle meleklerin, Cebrail (A.S.) yeryüzüne indiği bir gece. Bu gece Kur’an-ı Kerimin doğum günü. Bu gece, Kur’an-ı Kerim’in gönlümüze, dünyamıza, âleme doğduğu bir gece. Bu gece, Kur’an gecesi. Bu gece, bağışlanma gecesi. Bu gece, bir ömre bedel ibadetlerle Rabbimize yönelme gecesidir" dedi.
Program, Seyitgazi İlçe Müftü Vekili Yakut'un yaptığı dua ile sona ererken kılınan teravih namazının ardından salavatlar ve tekbirler eşliğinde Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V.) Sakal-ı Şerif'i, cemaatin ziyaretine açıldı. Ziyaret sırasında cemaat duygu dolu anlar yaşarken, bazı vatandaşlar ise gözyaşlarını tutamadı. 
Editör: TE Bilişim