Seyitgazi Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi ekiplerince gerçekleştirilen ‘Beton yol’ uygulamaları örnek alınmaya başlandı. ‘Beton Yol’ uygulamasını incelemek üzere Afyonkarahisar’a bağlı bazı ilçe belediye başkanları ile meclis üyeleri yerinde inceledi.

Seyitgazi Belediye sınırlarında Seyitgazi – Bardakçı Mahallesi ile Aksaklı – Yazıdere mahalleleri arasında ilk kez uygulanan ‘Beton Yol’ uygulaması test süreci tamamladı. Süreç sonunda diğer iller tarafından örnek alınan yeni tip yol uygulamasını, Afyonkarahisar İl Genel Meclis Başkanı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve bazı ilçe belediye başkanları yerinde incelemek üzere ziyarette bulundu. Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen ziyarete; Afyonkarahisar İl Genel Meclis Başkanı Burhanettin Çoban, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Toy, Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, Bolvadin Belediye Başkanı Fatih Kayacan, Çay Belediye Başkanı Hüseyin Atlı, Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı, Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt ve Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl yeni tip yol uygulamasını (Beton Yol Uygulaması) yerinde görme imkânı buldu.

Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe ile bir araya gelen heyet ‘Beton Yol’ uygulaması hakkında bilgiler alarak testi tamamlanan yolu yakından görme imkânı buldu. ‘Beton Yol’ uygulaması hakkında bilgiler aktaran Başkan Uğur Tepe, “Seyitgazi Belediyesi’nin sınırları oldukça geniş bir alana sahip. Biliyoruz ki yol yapmak medeniyete ulaşmaktır. Büyükşehir Belediyemizin sorumluluk alanında gerçekleştirdiği örnek uygulama ile medeniyete daha yakın hale geliyoruz. Bu sayede Seyitgazi Belediyesinin verdiği hizmetlerde de kalite artmakta. Bilindiği üzere Asfalt Yol diye tabir edilen petrol türevi yol yapımı oldukça maliyetli ve bakımı da bir o kadar zor. Bunları göz önünde bulunduran Eskişehir Büyükşehir Belediyemiz gerçekleştirdiği örnek uygulama sayesinde ülkeye ve halkımıza faydalı işler gerçekleştirmekte. Bundan dolayı başta Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Yılmaz Büyükerşen’e ve ekiplerine teşekkür ediyor. Ziyaretimize gelen heyet ile bilgi ve tecrübelerimizi paylaşmaktan mutluluk duyduğumuzu ifade etmek istiyorum.” Açıklamasında bulundu.

Afyonkarahisar'dan gelen geniş katılımlı bir ekip ise Beton Yol uygulaması hakkında detaylı bilgiler aktaran Uğur Tepe’ye teşekkürlerini ileterek bölgelerinde benzer uygulamalar gerçekleştirmek istediklerini kaydettiler.

Editör: TE Bilişim