Ticaret odası başkan adayı Ayhan Sezer, Zübeyda Hanım Bulvarı’nda (Hatboyu) ticaret erbaplarıyla  buluştu.

Zübeyde Hanım Bulvarına  giden Ayhan Sezer, burada sorun ve sıkıntılara dair bilgiler aldı. Hatboyu'nda ticaret yapan oda üyelerinin sıcak ve samimi ilgisi ile karşılaşan Sezer, bu bölgenin beklenen ticari hareketlilikten çok uzak olduğunu söyledi. Sezer, bölgenin şehir ekonomisine  ve çevresine katkı sağlaması gerektiğini dile getirdi.

Demir yolunun yer altına alınmasının ardından Eskişehir için çok kıymetli bir alan ortaya çıktığını hatırlatan Ayhan Sezer,  buna karşın ticari yaşamın bu bölgede bir türlü gerektiği kadar gelişmediğini kaydetti. Esnafla yaptığı görüşmelerde bölgedeki durağanlığa dair pek çok şikayet aldığını söyleyen Sezer, "Esnafımızın burada haklı şikayetleri var. Bu kadar kıymetli bir alan bu denli atıl kalamaz" dedi.

BAKIM VE İLGİ OLMALI                                                                        

Şehrin ortasındaki bu alanın bakımsızlıktan ve ilgisizlikten her geçen gün çürümeye doğru gittiğini söyleyen Sezer, "Hatboyu'nun temizliğine ve aydınlatılmasına dair sorunlar var. Hatta, şimdiden bazı bölümler kullanılamaz hale gelmiş. Oysa şehrin merkezindeki bu muhteşem alanı ortak akılla hareket edip bu bölge için çare üretsek, şehrimiz çok kıymetli bir alan kazanacak. Öyle yapmak yerine, çok değerli bir alanın çürümesine göz yumuyoruz. Bizim dönemimizde şehrin böylesine zenginlikleri ekonomiye kazandırılacak. Zübeyde Hanım Bulvarı da modern görüntüsüyle  daha hareketli ve şehre yakışan hale bürünecek" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim