Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen, esnafları vergi ve SSK borçlarının yeniden yapılandırılması ve araç muayenelerin verilen sürelerde Bakanlar Kurulu tarafından uzatıldığını söyledi.

Birsen; " Buna göre; vergi borçlarının yapılandırılması için son başvuru tarihi 31.12.2014, ilk taksitin ödenmesi için son tarih 02.02.2015, Sigorta borçlarının yapılandırılması için son başvuru tarihi 02.02.2015, ilk taksitin ödenmesi için son tarih 02.03.2015,

Araç muayeneleri için verilen süre 30.06.2015  tarihine kadar uzatılmıştır" dedi.

Sosyal Güvenlik Kurumu ile Halk Bankası arasında imzalanan protokol ile bilgi veren Ekrem Birsen şunları söyledi:

"4/b Sigortalılar (Bağkur) emekli olma şartlarını tamamlayıp, kuruma olan borçları nedeniyle emekli maaşı bağlanamayan esnaf ve sanatkarlar SGK’ya başvuruda bulunmaları halinde,

Halk  Bankası tarafından teminatsız ve dosya masrafsız olarak 0,97 faiz oranıyla 36 aya kadar vadeli kredi kullanarak emekli olabileceklerdir.

Kredi taksitleri emekli maaşlarından düşecek olup, ayrıca emeklilik işlemleri tamamlandıktan sonra çalışmaya devam eden esnaf ve sanatkarlarımızın maaşlarından destekleme primi kesileceğini hatırlatırız.

Esnaf ve sanatkarlarımız emeklilik işlemlerinden sonra çalışmaya devam ederse, emekli maaşlarından önce destekleme primi düşecek, sonra kredi taksiti düşecek kalan emekli maaşı olarak ödenecektir."

Editör: TE Bilişim