Eğitim Bir Sen Eskişehir Şube Başkanı Muammer Karaman eğitimciye şiddete artık dur denmesi gerektiğini, yetkililerin seslerini duymalarını ve çözüm bulma iradesini hemen harekete geçirilmesini istedi.

Şiddete çözümün artık ertelenmemesini, mesleğinin daha fazla örselenmemesini istediklerini belirten Karaman, “Şiddet her geçen gün sayı olarak da yoğunluk olarak da artıyor. Farklı faillerle yeni kulvarlar buluyor, en uzağından olması gereken yerlere bile giriyor; toplumsal bağlarımızı çözüyor, geleceğimizi karartıyor. Toplumsal değerlerimiz erozyona uğruyor, insana saygı azalıyor, hürmet yerini şiddete bırakıyor. Karakter eğiticisi, ruh işçisi, geleceğimizin mimarı öğretmenlerimiz, ince sanatlarını icra ederken kaba bir muameleye maruz kalıyor” dedi.

Yetkili kişi ve kurumlardan sivil toplum örgütlerine kadar toplumun tüm katmanlarına sorumluluk düştüğünü vurgulayan Eğitim Bir Sen Eskişehir Şube Başkanı Muammer Karaman şunları söyledi:

“Başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere, bütün eğitim camiası, siyasiler, mülki idareler, aydınlar, gazetciler, aileler bu konuda büyük aile olduğumuz şuuru ve duyarlılığı ile sorumlu davranmalıdır.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘Şiddet Sıfır, Öğretmenler Pekiyi’ sloganıyla atmış olduğu adımı başlangıç açısından yerine; eğitim çalışanlarına karşı, her türlü şiddete veya tehdide başvuran kişilere yönelik Türk Ceza Kanunu’nda ve ilgili mevzuatta yeni yasal düzenleme yapılması için bakanlıklar arasında iş birliği başlatmasını önemli ve gerekli buluyoruz.

Eğitimin, eğitim çalışanlarının sorunları çözüme kavuşturulmadan geleceğe umutla bakmamız, başarıyı yakalamamız mümkün değildir.

Öğretmen istihdamında farklı modellerden vazgeçilmeli, atamalar kadrolu yapılmalıdır. Sözleşmeli öğretmenlerimizin acil çözüm bekleyen parçalanmış aile görüntüsüne son verilmeli, aileler kavuşturulmalıdır.

İstihdama güçlük çekilen yerlerde teşvik sistemi hayata geçirilmelidir.

Mülakatla atama yönteminden vazgeçilmelidir.

Devlet kaşıkla verdiğin vergi dilimi kepçesiyle geri almaktan vazgeçmelidir.

Atama ve yer değiştirme takviminin ürettiği sorunlara çözüm bulunmalıdır.

Ek ders esaslarındaki adaletsizlikler giderilerek ek ders ücretleri artırılmalıdır.”

Editör: TE Bilişim