Eskişehir Toplum ve Sanat Derneği (ETOS) Tepebaşı Belediyesi’nin desteği ile 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü etkinlikleri çerçevesinde Tepebaşı Belediyesi Özdilek Sanat Merkezi’nde panel düzenledi.

Panele konusunda uzman, Uzman Psikolog Aslı Alpay Gündoğmuş, şiddetin çeşitleri, yansıması ve etkileri konusuna değinirken, Sosyal Hizmetler uzmanı Uzman Psikolog Ezgi Bilgin,  Sığınma evlerinin durumu ve başvurusu ile ilgili süreci anlattı. Avukat Hüseyin Akçar‘da 6284 Sayılı Kanun ile koruma kararları ve hakları konusunda bilgilendirdi.

Çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşlarının ve Kadın muhtarlarının mahalleleriyle katıldığı panelde ETOS Başkanı Nihal Bağcı, “Binlerce kadın meslekleri, yaşları ve statüleri ne olursa olsun fiziksel, cinsel, psikolojik, ekonomik şiddete uğruyor. Her türlü şiddete karşı birlik ve dayanışma içinde olarak mücadele etmemiz gerekiyor” dedi.  Bağcı, Tepebaşı Belediyesi Aile ve Kadın Hizmetleri Müdürlüğü  ile  Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne etkinlikteki desteklerinden dolayı teşekkür etti.    

Uzmanlar, katılımcıların sorularını yanıtlamaları ile panel son buldu.

Editör: TE Bilişim