DİĞER FOTOĞRAFLAR VE GÖRÜNTÜ HABERİN SONUNDA 
1 Mayıs İşçi Bayramı’na katılan coşkulu kalabalık güvercinler uçurarak yürüdü.

Yürüyüşe katılanlar, Bağlar Caddesi’nden başlayarak Sıhhiye Meydanı’na yürüdü. Yürüyüşte güvercinler uçurularak, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nın özgür bir şekilde kutlanmasına vurgu yapıldı. Yürüyüşe, ADD, TGB, İP, DSP, CHP, DP, M.M, MUSADER, CKD, ÇYDD, ESTİD, Hacı Bektaş Veli Vakfı siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Eskişehir'de Sıhhiye Meydanı'nda düzenlenen 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları, çeşitli sendikaların katılımı ile gerçekleştirildi.

Espark Alışveriş Merkezi (AVM) önünde toplanan Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) ve Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu'na (Kamu-Sen) bağlı sendika başkanları ve üyeler, yürüyerek Tunalı Mahallesi'nde bulunan Sıhhiye Meydanı'nda bir araya geldi. Kutlama programı kapsamında alanda güvercinler ve balonlar uçuruldu. Öte yandan kutlamalar sırasında yağan yağmura aldırış etmeyen katılımcılar, davul ve zurna eşliğinde oynadılar. Alanda kurulan platformda konuşma yapan Türk-İş Eskişehir Şube Başkanı Necat Kılıç, 1 Mayıs’ın uluslararası düzeyde dayanışma ve birlikte hareket etme kararlılığını gösterdiği gün olarak kutlandığını söyledi. Başkan Kılıç ayrıca, "Tüm dünya emekçilerinin, emeğin uğradığı haksızlıklara karşı sesini yükselttiği bir gün olan 1 Mayıs'ta, ülkesi, ulusu, ırkı, siyasi görüşü ve cinsiyeti ne olursa olsun yurdumuzda ve dünyada tüm emekçiler bir araya gelerek olumsuzluklara karşı tepkimizi ve taleplerimizi haykırıyoruz. Özgürlükçü, adaletli, barış içinde bir dünya ve ülke istiyoruz. 1 Mayıs Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü tüm emekçilere kutlu olsun" dedi.
Dünyada ve Türkiye'de eşitliği, barışı, kardeşliği ve özgürlüğü çağıran Başkan Kılıç, "Emeğin çıkarının savaşta değil, barışta olduğunu biliyoruz. Savaştan yana olan hiçbir politikaya onay vermeyeceğimizi haykırıyoruz. Biz daha çok demokrasiyi herkes için istiyoruz. Uygulanan ekonomik, sosyal politikalarla işçilere, kamu emekçilerine, emeklilere, köylülere ve esnafa iktisaden güçsüz kesimlere bedel ödetiyor" diye konuştu.
Başkan Kılıç ayrıca, insan onuruna yakışır koşullarda çalışmak ve yaşamak istediklerini kaydederek, "Sosyal adalet, eşitlik ve refah istiyoruz. Sendikalaşma hakkımızı serbestçe kullanmak ve haksız işten çıkarılmanın önlenmesini gelir ve vergi adaletinin sağlanmasını istiyoruz, insan odaklı ekonomik ve sosyal politikalar uygulanmalı diyoruz" şeklinde belirtti.
Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (EĞİTİM-İŞ) Eskişehir Şubesi Başkanı Ebru Sungar ise, emekçilerin 1 Mayıs birlik, mücadele ve dayanışma gününü kutladı. Sungar, etnik ve dinsel temele dayalı sözde emek örgütlerinin ortak mücadeleye zarar verdiğini ifade ederek, "Emperyalizmi ve onun işbirlikçilerini milletimizin görmesi için birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde olmalıyız. Bu bağlamda emekçileri, yurtseverleri, tüm halkımızı tarihsel sorumluluk gereği birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz" diye konuştu.
Olaysız geçen etkinlik, yapılan konuşmaların ardından düzenlenen konser ile sona erdi.
Kutlamalara, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, CHP İl Başkanı Nihat Çuhadar, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ile Türk-İş ve Kamu-Sen'e bağlı sendikalar, sivil toplum örgütleri ve birçok vatandaş katıldı.
Editör: TE Bilişim